12
Kitas

Psichoterapeuto Olego Lapino patarimai

Esu Sara, man 28 metai, gyvenu užsienyje. Turiu bendravimo problemų su mama. Reikia pagalbos, nebenoriu skaudinti mamos.

Kai gyvenau su tėvais, niekada mano ir mamos santykiai nebuvo įspūdingai šilti. Kiek žinau, ji pati nepatyrė motiniškos meilės ir šilumos. Tad vaikystėje ji man tiek dėmesio nerodė, kiek aš būčiau norėjusi. Niekad nekalbėdavome tokiomis temomis, kokiai reikia būti moteriai, kaip pasidaryti makiažą ar apie berniukus. Tai būdavo tabu temos. Išmokau visko pati, buvau ir esu vienišė, kovojanti už savo gyvenimą. Nemoku būti nei šiltas, nei malonus žmogus. Nors esu labai jautrus žmogus.

Man nepatinka jokie prisilietimai, saldybės ar glaustymaisi. Esu labai šaltas žmogus, nemoku parodyti jausmų. Net kai gaunu dovanų, negaliu parodyti, kokia esu laiminga. Tad su mama man sekasi bendrauti labai sunkiai, kai esame kartu. Ji labai nori parodyti, kaip myli mane, apsikabina, bučiuoja ir pan., ką visos mamos daro, pasiilgusios savo vaikų.

Aš ilgiau kaip vieną dieną to košmaro neištveriu. Toks jausmas, lyg katinas glaustytųsi aplink kojas ir nepaleistų manęs iš akių.

Žinoma, labai myliu savo mamą, lepinu ją ir labai daug padedu. Bet nemoku parodyti jai, kaip aš ją stipriai myliu. Telefonu galime kalbėtis kelias valandas, bet susitikusios neturime ką pasakyti.

Ji neseniai svečiavosi pas mane užsienyje, praleidome 4 dienas kartu. Buvau sugalvojusi daug pramogų, bet gal tik pusę įgyvendinome. Spėjome porą kartų susipykti, ir žinau, kad labai užgavau mamos jausmus. Tad dabar jaučiuosi labai sumautai.

Jos didžiausia problema, kad kai būname kartu, ji varžo mane ir visada man reikia spręsti, ką ji norėtų veikti, valgyti ir pan. Aš pavargstu mąstyti už du žmones. Galvoju, gal yra kokia literatūra, kaip bendrauti su mama arba kaip parodyti savo jausmus. Prašau, patarkite man, kaip toliau bendrauti.

12
Kitas

Psichoterapeuto Olego Lapino patarimai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)