Renginio metu bus pristatytos ne tik ekologiško verslo iniciatorės - dizainerės, kuriančios ekologiškus drabužius, žaisliukus mažiesiems, skatinančios sveiką gyvenimo būdą ir kitais darbais dedančioms pamatus geresnei ateinančių kartų ateičiai, bet atėjusiųjų laukia turininga programa.

Čia vyks mados ir muzikos koncertas vaikams ir jų tėveliams, mažųjų modeliukų madų demonstravimas, Žalioji mugė, bus pristatomi sveiki skanėstai, ekologiškų drabužių kolekcijos, kurias sukūrė ir pristatys pačios ateities kūrėjos. Taip pat bus galima išbandyti naująjį Ateities miesto automobilį, Pamatyti ateities namų mini maketą „Miestą mieste“ Mamos, ateities kūrėjos bus apdovanotos renginio partnerių vertingomis dovanomis.

„Tikimės, jog šiuo žaismingu renginiu visai šeimai, paskatinsime atviresnę visuomenės diskusiją apie moters – motinos vaidmenį šiuolaikiniame pasaulyje. Rinkimuose nominuotos ir jau garsios Lietuvos moterys, tokios, kaip drabužių kūrėja Ieva Ševiakovaitė, ir kol kas mažiau žinomos mamos. Kai kurias jų būtent motinystė įkvėpė naujai veiklai -vienoms atvėrė kūrybinį kelią, kitos - pradėjo savo verslą“, - sako renginio iniciatorė Rita Glazer.

Visuomeninių projektų „Ateities miestai“ kūrėjų grupė, nagrinėja miesto problemas ir siekia formuoti piliečių miesto viziją. Šios iniciatyvos veiklos barai apima projektus siejančius urbanistiką ir architektūrą, socialinę veiklą ir tyrimus, renginius, kultūrą ir verslą.

Organizatoriai inicijuoja susitikimus, diskusijas, idėjų judėjimo bei minčių lietaus sesijas su aktyviais visuomenės veikėjais, bendruomenėmis, verslo atstovais, ekspertais ir esamomis kompetencijomis valstybiniame sektoriuje. Diskusijų tikslas - atstovauti ir viešinti vykstančius procesus, skatinti sveiką pilietinį konkurencingumą tarp miestų.

Rinkimai „Ateities kūrėja -šiuolaikiška mama“ yra idėjinio projekto „Ateities miestas“ dalis.

Vilniečiai ir miesto svečiai laukiami š.m. gegužės 5 d., šeštadienį Vilniaus rotušėje nuo 11 val. Renginio pabaiga 16 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją