Siūlome pabandyti egzotišką patiekalą Jūsų šventiniam stalui - midijas su šviežiomis daržovėmis. Vyno, daržovių ir sultinio nuoviras – geriausias padažas midijoms. O šviežia žaluma suteiks joms subtilų aromatą. Visiškai paprasta pagaminti ir žymiai skaniau nei restorane.
Keturiems asmenims reikės:

1.2-1.5 kg midijų,
4 morkų,
2 svogūno galvelių,
1 skiltelės česnako,
1 poro stiebelio,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos ir pipirų pagal skonį,
200 ml daržovių sultinio,
125 ml sauso baltojo vyno,
šviežios žalumos,
1 lauro lapelio.

Midijos_1

1. Kruopščiai nuplaukite midijas po šalto vandens srove. Tuo pačiu išimkite iš kriauklių antaugas.

Midijos_2

2. Išrinkite ir išmeskite midijas su atvirais kiautais, nes jų maistui naudoti negalima.

Midijos_3

3. Nulupkite morkas, svogūną ir česnaką ir supjaustykite kubeliais. Poro stiebelį nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite žiedais.

Midijos_4

4. Ant keptuvės įkaitinkite alyvuogių aliejų. Ant jo pakepkite česnaką ir paruoštas daržoves. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Midijos_5

5. Sudėkite midijas. Supilkite sultinį ir vyną. Pagardinkite žalumynais, kvapiaisiais pipirais ir lauro lapeliais. Viską užvirkite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir pavirkite maždaug 10 minučių.

Midijos_6

6. Išrinkite midijas su uždaromis kriauklėmis ir jas išmeskite. Išdalinkite į lėkštes išgliaudytas midijas, sultinį ir daržoves. Išrinkite vidutinio dydžio tuščias kriaukles ir pasinaudokite jomis kaip stalo puošmena.

Vienoje porcijoje: 220 kcal, 5 g riebalų.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Specialistai šokiruoti: darželiuose ir mokyklose sviestą pakeis margarinas (61)

„ Sviestas , kur įmanoma, keičiamas aliejumi arba margarinu, kurio sudėtyje sočiųjų riebalų...

Šokiruojantis merginos pagrobimas: gyvą palaidojo po žeme (45)

Barbaros Jane Mackle gyvenimas buvo tikrai kerintis. Daili ir populiari 20 metų mergina buvo Majamyje...

Lietuvos nacionalinės filharmonijos darbuotojų stilius: per koncertus ir po jų – kaip diena ir naktis (6)

DELFI Stilius apsilankė didžiausiame šalies klasikinės muzikos koncertų centre – Lietuvos...

Šaras po pergalės juokavo apie aštuonis kartus operuotą gerklę ir mokė žurnalistus

Kauno „Žalgiris“ be didesnio vargo žengė į Lietuvos krepšinio lygos ( LKL ) pusfinalį....

Sostinėje atgimė vienuolyną su skandalais palikęs baras (13)

Praėjusių metų rugpjūtį baro „ 7 fridays “ darbuotojai staiga turėjo susirinkti daiktus ir...

Kitokia pažintis su Berlynu: nuo apleistų CŽV pastatų iki linksmybių šimtamečiame šokių klube (3)

Planuodami atostogas ar trumpas išvykas svetur, dažniausiai renkamės turistų patikrintas,...

Asmens duomenų tvarkymas: kiekvienam interneto vartotojui verta sužinoti, kas keičiasi jau šiandien (67)

Lietuvoje nuo gegužės 25 d. pradedamas taikyti Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas (BDAR) –...

„Žalgiris“ eliminavo boikoto atsisakiusį „Nevėžį“ ir žengė į LKL pusfinalį (31)

Kauno „Žalgiris“ tiesiausiu keliu pateko „Betsafe- LKL “ čempionato pusfinalį....

Jautrus vaizdo įrašas sujaudino tūkstančius: penkiametė autistė ištarė pirmuosius žodžius (3)

Moteriai buvo pasakyta, kad jos dukra, turinti autizmo spektro sutrikimą, niekada nekalbės. Štai...

Angelina Jolie įsiutusi: Bradas Pittas neleidžia keliauti su vaikais (1)

Aktorių Angelinos Jolie ir Brado Pitto skyrybų istorijoje – naujas vingis: pasirodo, aktorė...