aA
Siūlome pabandyti egzotišką patiekalą Jūsų šventiniam stalui - midijas su šviežiomis daržovėmis. Vyno, daržovių ir sultinio nuoviras – geriausias padažas midijoms. O šviežia žaluma suteiks joms subtilų aromatą. Visiškai paprasta pagaminti ir žymiai skaniau nei restorane.
Keturiems asmenims reikės:

1.2-1.5 kg midijų,
4 morkų,
2 svogūno galvelių,
1 skiltelės česnako,
1 poro stiebelio,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos ir pipirų pagal skonį,
200 ml daržovių sultinio,
125 ml sauso baltojo vyno,
šviežios žalumos,
1 lauro lapelio.

Midijos_1

1. Kruopščiai nuplaukite midijas po šalto vandens srove. Tuo pačiu išimkite iš kriauklių antaugas.

Midijos_2

2. Išrinkite ir išmeskite midijas su atvirais kiautais, nes jų maistui naudoti negalima.

Midijos_3

3. Nulupkite morkas, svogūną ir česnaką ir supjaustykite kubeliais. Poro stiebelį nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite žiedais.

Midijos_4

4. Ant keptuvės įkaitinkite alyvuogių aliejų. Ant jo pakepkite česnaką ir paruoštas daržoves. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Midijos_5

5. Sudėkite midijas. Supilkite sultinį ir vyną. Pagardinkite žalumynais, kvapiaisiais pipirais ir lauro lapeliais. Viską užvirkite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir pavirkite maždaug 10 minučių.

Midijos_6

6. Išrinkite midijas su uždaromis kriauklėmis ir jas išmeskite. Išdalinkite į lėkštes išgliaudytas midijas, sultinį ir daržoves. Išrinkite vidutinio dydžio tuščias kriaukles ir pasinaudokite jomis kaip stalo puošmena.

Vienoje porcijoje: 220 kcal, 5 g riebalų.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Nepaisant visko, Seimas priėme 2019 metų biudžetą (710)

Antradienį Seimo nariai priėmė 2019 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų...

Politologas: Saulius Skvernelis padarė milžinišką klaidą (270)

Politologas Tomas Janeliūnas įsitikinęs, kad premjeras Saulius Skvernelis , kreipdamasis į...

DELFI Diena. Biudžeto priėmimo galimos pasekmės specialistų akimis ir gydytojo patarimai, kaip išlikti sveikiems žiemą (2)

Kas kitąmet gyvens geriau, o kas tik vėl girdės amžinus pažadus? Seimui svarstant kitų metų...

Skvernelis: kreipimesi nėra žodžio konservatoriai (13)

Premjeras Saulius Skvernelis po pietų patikslino, kad į specialiąsias tarnybas kreipėsi bendrai...

Skandalingo vaiko teisių apsaugos projekto architektas: įstatyme nėra saugiklių, įstatymas negina tėvų teisių (166)

Aistros dėl kauniečių Kručinskų istorijos vis dar nerimsta – vaiko teisių apsaugos darbuotojas...

Nesuskubus pateikti prašymų, gali pražūti Vaiko pinigai patikslinta (89)

Prašymus Vaiko pinigams gauti tėvai gali teikti bet kada, tačiau jie grąžinami ne daugiau kaip...

Fantastiškas finišas: Danas Rapšys – pasaulio čempionas finalo vaizdo įrašas (125)

Kinijoje vykstančiame pasaulio plaukimo trumpame baseine (25 m) pirmąjį medalį – auksinį –...

Mariupolyje apsilankęs vokiečių žurnalistas: gyventojai ruošiasi karui pareigūnas: Krymo tilto mums dar prireiks (101)

„Nuo jūros atkirsto uostamiesčio gyventojai ruošiasi karui“, – rašo Mariupolyje apsilankęs...

Beata Nicholson: aš stora ir laiminga, dėvėdama „maišus“ apie konfliktą aštriai pasisakė ir Drukteinis (476)

Pirmadienio būta išties audringo – į dizainerių Juozo Statkevičiaus ir Julijos Janus rietenas...

Vilniečių žvilgsniai užkliūva už drąsiai Kalėdoms pasipuošusio restorano vitrinų Petruškevičius įvardijo, kokios dekoracijos jam patinka labiausiai (19)

Artėjančių švenčių laukimą galime matyti ne tik miestų ir miestelių pagrindinėse aikštėse,...