Marinavimas – labai patogus įvairios mėsos ar žuvies paruošimo būdas. Jeigu laukiate svečių, mėsą galite pasiruošti iš vakaro, kitą dieną beliks ją tik iškepti. O sutaupytą laiką galėsite skirti kitai ruošai.
Marinatas žuviai

6 asmenims

100 g sojos padažo,
150 g sauso baltojo vyno,
2 valg. šaukštai cukraus,
60 g smulkiai supjaustytos imbiero šaknies,
3 valg. šaukštai augalinio aliejaus,
1 arbat. šaukšt. kalendros grūdelių,
3 šakelės lapinio saliero,
1 arbat. šaukšt. rožinių pipirų grūdelių.

Sumaišykite visus produktus ir prieskonius ir panardinkite žuvį į gautą mišinį. Marinuokite apie 20 min, tačiau nedėkite į šaldytuvą. Paskui išimkite žuvį ir nuvarvinkite ją kiaurasamtyje, kepkite ant grotelių.

Pastaba. Rožiniai pipirai – labai retas prieskonis, pasižymintis labai stipriu specifiniu aromatu. Jeigu jų neturite, naudokite savo mėgstamus prieskonius, derančius su imbieru ir kalendra.

Marinatas kiaulienai ir avienai

Marinatas avienai ir kiaulienai

6 asmenims

3 susmulkintos česnako skiltelės,
2 smulkintos svogūno galvutės,
2 valg. šaukštai vyno acto,
6 valg. šaukštai sezamo aliejaus,
1 valg. šaukštas cukraus,
3 aštriosios paprikos ankštelės,
2 gvazdikėliai,
žiupsnelis čiobrelių,
2 lauro lapai,
žiupsnelis rozmarino,
1 arbat. šaukšt. cinamono,
druskos, pipirų.

Avieną arba kiaulieną įtrinkite visais prieskoniais ir pastatykite 12 val. šaltai.

Marinatas jautienai

Marinatas jautienai

6 asmenims

250 g alaus,
4 didelės skiltelės česnako,
1 arbat. šaukšt. džiovinto čiobrelio žolės,
2 nepilni arbat. šaukšt. maltos raudonosios paprikos,
1 griežinėliais supjaustyta citrina,
žiupsnelis druskos.

Įtrinkite jautieną visais nurodytais prieskoniais ir panardinkite į alų. Laikykite bent 2 valandas šaltai, paskui gaminkite.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Maudynių sezonas: kur geriau nekišti kojos? (3)

Nuo balandžio lepinanti saulė jau įšildė daugumą vandens telkinių, tačiau hidrometeorologai...

Tokių kaip šis gydytojas Lietuvoje – vienetai: gyvybes gelbsti smegenų trombus ištraukdamas per kirkšnį (32)

Išeminio insulto metu smegenų arteriją užkišus trombui , pradeda žūti smegenų ląstelės....

Deginti pinigus yra nelegalu, bet tai padarius nutiktų keistas dalykas (55)

Deginti pinigus yra neprotinga. Tačiau ar žinojote, kad pinigų deginimas gali būti filantropijos...

Lietuvai stojant į turtingųjų klubą, išaiškėjo niūri statistika: „sublizgėjom“ antirekordais   (368)

Turtingųjų valstybių klubu pakrikštytoje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (...

Palanga išskėstomis rankomis jau laukia poilsiautojų: kokiomis maisto kainomis pasitiko (303)

Kaip privilioti kuo daugiau turistų šiltuoju sezonu, Palangos verslininkai jau gerai apgalvojo....

Pikul žaidžia atviromis kortomis: apie santuokos užkulisius ir kitus galimus Jasaičio romanus su žinomomis moterimis (202)

Pastaruoju metu kone visa lietuva stebi skaudžią dviejų žmonių santykių dramą. Susipykę...

Vairuotojai sunerimo: eismo ženklai perspėja apie karo grėsmę? (81)

Geltonos spalvos ženklų su stilizuotais tankų ir šarvuočių atvaizdais buvo pastebėta Lenkijoje...

Papasakojo, kodėl prieš princo Harry ir Meghan Markle vestuves jos mama staiga metė darbą (1)

Prieš pat Didžiosios Britanijos princo Harry‘io ir jo mylimosios Meghan Markle vestuves...

Didmiesčių barai nusidažys raudonai: ilgai šanso laukę „Liverpool“ fanai žada patriukšmauti (5)

Jei šeštadienio vakarą sugalvosite išeiti į miesto centrą prasiblaškyti ir atsipūsti po...

Nesenstantys namų ruošos triukai: juos naudojo dar mūsų močiutės (5)

Tikra tiesa, kad išmintis ateina su amžiumi – tai įrodo mūsų mamų ir močiučių gebėjimas...