Jų užduotis – tiesiog egzistuoti, nekelti problemų ir neužgožti tokios mamos-žvaigždės. Greičiausiai vaikystėje ji buvo pernelyg lepinama ir dievinama. Tokios mamos vaikui gyventi mažų mažiausiai nelengva.

Viena vertus, jis, būdamas pagrindiniu tokios mamos aksesuaru, gražiai rengiamas, jam perkami gražiausi ir geriausi žaislai. Tačiau iš kitos pusės net ir mažam žmogučiui aišku, kad tai tik tam, kad mama atrodytų kuo geriau. Ir, neduok Dieve, vaikas mamai padaro gėdos!

Tai apie jus? Per didelė savimeilė ir pernelyg kritiškas požiūris į visus likusius žmonių padermės atstovus galiausiai jus atves į aklavietę – paprasčiausiai nebeturėsite su kuo bendrauti, nes manysite, jog aplinkiniams tiesiog esate per gera.

Jums būtina keistis ir dabar, kai pati tapote mama, tai padaryti yra pats palankiausias metas. Vertinkite vaikus bei vyrą. Nepavyksta elgtis natūraliai ir nuoširdžiai? Iš pradžių elkitės taip tarsi atliktumėte kokį nors pratimą. Patikėkite, kai jūsų mylimiausi žmonės po truputį pradės jaustis jums svarbūs, savotiškos žvaigždės, geriau pasijusite ir jūs.

Tai apie jūsų mamą? Nelyginkite savęs su ja. Ji jau ir taip pakankamai sumenkino jūsų pasitikėjimą savimi, leisdama netiesiogiai suprasti, jog tokia kaip ji jūs niekada nebūsite. Jeigu mama savo klaidų nesuprato, pasistenkite nuo jos emociškai atsiriboti ir būkite savarankiška. Taip, ji tokia ir nieko jau nebepakeisi. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog jums kažko trūksta, jog esate prastesnė. Daugiau pasitikėkite kitų žmonių (ne savo mamos) nuomone ir prisiminkite: esate verta paties geriausio.

Tai apie jūsų anytą? Sūnaus akivaizdoje ji su jumis elgsis labai maloniai ir pavyzdingai, tačiau, kai jo šalia nebus, ji tikrai nebus tokia draugiška. Jeigu tokia moteris pajus, kad jūsų sąskaita gali pasididinti savo vertę, neabejotinai tuo pasinaudos. Ramybė ir humoras – štai kokie jūsų ginklai. Kai anyta ims pasakoti apie savo talentus ir pasiekimus, ironiškai į ją pasižiūrėkite ir patylėkite. Pamatysite, puikiai suveiks.

Bus daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)