Gyvenimas, kurį taip ilgai statėte, klodami plytą prie plytos, gali subyrėti be jokio įspėjimo. Liūdna, tačiau net patys artimiausi žmonės ne visuomet gyvena tiek ilgai, kiek norėtume, rašo svetainė lifter.com.ua.

Deja, dažniausiai mes nevertiname to, ką turime šalia. Mes nesuprantame, kokia laimė yra turėti artimuosius, kol jie dar neiškeliavo amžinybėn.

Štai 11 dalykų, kurie jūsų laukia, netekus savo tėvelių.

1. Pradėsite geriau suprasti šeimos svarbą.

Juk niekas taip stipriai ir besąlygiškai jūsų nemylės, kaip jūsų mama ir tėtis. Pagalvokite: net tuomet, kai aršiai pykotės ir konfliktavote, ar bent kartą jie nuo jūsų nusisuko? Ne.
Tačiau mes patys raukėmės ir atsukdavome jiems nugaras, kai jie kartodavo: „Mes tik norime tau gera“. Dabar jau žinome, kad jie buvo absoliučiai nuoširdūs.

2. Jums bus labai sunku susitaikyti su šia netektimi.

Kiekvieną kartą, kai susirgsite, su liūdesiu suprasite, kad mama ar tėtis daugiau niekada nepataisys jūsų antklodės, neišvirs jums karšto sultinio ir nepabučiuos nakčiai, nors jums to norėsis labiausiai pasaulyje.

3. Jausitės vienišas ir sugniuždytas.

Jūsų širdyje visam laikui apsigyvens skausmas, priminsiantis apie žiaurų ir negailestingą gyvenimą. Šis skausmas niekada neišnyks.

Kad ir kaip mėginsite išsivaduoti iš ilgesio grandinių, jums niekada nepakaks jėgų tai padaryti. Tačiau bėgant laikui, su tuo susitaikysite.

4. Jums bus labai gaila, kad jie nepamatys savo anūkų ar proanūkių.

Šeimos fotografijos, kurių niekada nepadarysite, šventės, kurių negalėsite švęsti kartu... Prieš jūsų akis plytės visas gyvenimas, kuriame jūs tiek daug galėtumėte nuveikti kartu – galėtumėte, bet jau nebenuveiksite.

5. Negalėsite ramiai klausyti, kai kažkas skųsis savo tėvais.

Jūs norėsite atiduoti bet ką, kad telefone dar kartą išgirstumėte savo mamos balsą – net jei ji griežtai jus bartų.

6. Šios netekties skausmas niekada iki galo nedings.

Pasirenkite tam, jog kartais verksite taip pat, kaip ir tą dieną, kai jų netekote. Taip, su laiku šis skausmas taps silpnesnis ir nuslinks į antrą planą, bet niekada visiškai neišnyks.

7. Pavydėsite tiems, kurių tėvai bus gyvi.

Pavydėsite tiems, kurių švenčių laikotarpiu ims atostogas, kad galėtų nuvykti pas savo tėvus. Mintimis keiksite visus žmones, kurie dejuos, kad jiems „reikia leisti laiką su tėvais“.

8. Jūsų šventės taps kur kas vienišesnės.

Net jei turite vyrą ar žmoną, Kalėdos, Naujieji metai ar Velykos nuo šiol bus kur kas liūdnesnės, vienišesnės ir tuščios.

9. Sužinosite jų gyvenimo paslapčių.

Mirus tėvams, veikiausiai apie jų gyvenimą sužinosite kažką, dėl ko pasijusite nejaukiai. Suprasite, kad jie ne tik buvo jūsų tėvai, bet ir paprasti žmonės. Nežinosite, kaip su tuo susitvarkyti, nes negalėsite apie tai su jais pasikalbėti.

10. Kai kažkas nutiks, norėsite jiems paskambinti.

Retkarčiais pastebėsite, jog norite surinkti seniai pažįstamą numerį, kuriuo daugiau niekas neatsilieps.

11. Suprasite, kaip stipriai juos mylėjote.

Būtent ši meilė ir sukelia didžiausią netekties skausmą. Tai, kaip stipriai mylėjome, dažniausiai suvokiame tik tada, kai tų žmonių nebelieka su mumis.
Skaudu ir liūdna, bet neišvengiama...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)