aA
Lazanija - ne tik katino Garfildo mėgstamiausias patiekalas. Daugeliui pamačius paruoštą garuojančią lazaniją ima tįsti seilės. Na, o kad nenusibostų, siūlome lazaniją kitaip.
Lazanijos suktinukai_5
Produktai:

8 vnt. gatavi lazanijos lakštai,
250 mėsos faršo,
1 svogūno galva,
druskos ir pipirų pagal skonį,
30 g sviesto,
2 valg. šaukšt. miltų,
2 stiklinės pieno,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Lazanijos suktinukai_1

Pirmiausia paruoškite lazanijos įdarą. Tam pakepinkite keptuvėje faršą su smulkintais svogūnais, pagardinkite jį druska ir pipirais.

Lazanijos suktinukai_2

Paruoškite padažą. Pakaitinkite sviestą gilioje keptuvėje, maišant dalimis suberkite miltus ir pakepinkite juos iki aukso spalvos. Paskui sumažinkite ugnį ir pamažu maža srovele, pastoviai maišant supilkite šiltą pieną. Be paliovos maišant padažą kaitinkite ne mažiau 15-20 min.

Lazanijos suktinukai_3

Paskui suberkite tarkuotą sūrį ir dar pavirinkite 5 min. Lazanijos lakštus paruoškite taip, kaip nurodyta ant įpakavimo.

Lazanijos suktinukai_4

Padėkliuką ar lėkštę ištepkite aliejumi, išdėliokite lazanijos lakštelius, ant jų uždėkite po 1-2 valg. šaukšt. padažo, ant viršaus – faršo. Stenkitės, kad įdaro nepatektų ant lazanijos lakštų kraštelių.

Lazanijos suktinukai_5

Kiekvieną lakštelį atsargiai suvyniokite į ritinėlį. Ant kepimo skardos dugno užpilkite šiek tiek padažo, išdėliokite lazanijos ritinėlius ir užliekite likusiu padažu.

Lazanijos suktinukai_6

Kepkite 180°С orkaitėje maždaug 20 min. Per tą laiką ant padažo užsidės graži rusva plutelė. Paruoštus suktinukus išdėliokite į lėkštes ir patiekite.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ant branduolinio karo slenksčio: kodėl 2020-ieji gali tapti lemtingi (296)

Netikėtai kilus didelei tarptautinei krizei kurį laiką trunka apsižodžiavimai, raginimų sėsti...

Savaitės orai: pirmadienį gresia rekordas, vėliau bus blogiau (6)

Pirmadienį Lietuva pateks į galingo ciklono pietvakarinę šiltąją dalį. Dangumi plaukiantys...

Žydų gydytojas parodė dar nepažįstamą Aušvico pusę (108)

„ Aušvicas neturi pasikartoti – šis troškimas, atsiradęs tėvo širdyje, vokiečiams palikus...

Išskirtinį Europoje karaliavusios dinastijos atstovų veido bruožą nulėmė kraujomaiša: išnyko visa giminė (25)

Daugeliui karalių ir karalienių, priklausiusių Austrijos Habsburgų dinastijai, valdžiusiai...

Miestas, kadaise tituluotas prekybos sostine: prasiautęs pirmasis pasaulinis karas paliko tik apokaliptinius vaizdus (11)

Prieš pirmąjį pasaulinį karą Tauragė turėjo beveik trylika tūkstančių gyventojų,...

Derbis, kurio galėjo ir nebūti: LKL lyderių galvose kirba kitokie klausimai (7)

Kalbant juokais, Kauno „Žalgirio“ tritaškių pataikymo procentas nemeluoja. Žvelgiant į jį,...

Hobį darbu pavertęs panevėžietis: veikla prasidėjo todėl, kad valgyti norėjosi (27)

Panevėžio rajone gyvenantis menininkas Erikas Hincas jau trisdešimt metų užsiima keramika ir...

Kaip geriau nepakuoti dovanų, jei nenorite nuvilti (1)

Kuklios dovanos, supakuotos į prašmatnias, daug žadančias pakuotes, sukuria apgaulingų...

Atėjus šeimyniniams džiaugsmams, išėjo vyriški: viskas dėl to prakeikto sekso... (246)

Rašau, nes nebeturiu ko prarasti. Tegu perskaito kas tik nori, tegu tai būna šauksmas į tyrus, bet...