Savo vaikus mylime besąlygiška meile. Mes juos mylime net ir tada, kai vidury nakties pažadina verkdami ar po kokių penkiolikos metų dėl jų vėl sugrįžta bemiegės naktys. Besąlygiška meile mylime ir savo antrąją pusę, jeigu tik jūsų santykiai tvirti. Būtent tokia meilė padeda mums eiti į priekį. Negana to, tokia meilė padeda ilgiau išlikti sveikais.

1. Santykių ugdymas ilgina mūsų gyvenimą, skatina gebėjimą suprasti ir užjausti.

Neretai patys laimingiausi pasaulio žmonės yra ir patys gailestingiausi. Motina Teresė, Dalai Lama – puikūs to pavyzdžiai.

Kaip sakė Dalai Lama, „gailestingas požiūris padės jums lengvai bendrauti su žmonėmis, dėl to jūsų bendravimas taps nuoširdesniu, atmosfera – palankesne, o tai suteiks vidinių jėgų“.

Ištikimi draugai labai palankiai veikia jūsų sveikatą. 2010 metais atliktas tyrimas parodė, kad stipriais socialiniais ryšiais pasigirti galintys žmonės gyvena gerokai ilgiau, nepriklausomai nuo jų amžiaus, lyties ir sveikatos būklės.

2. Besąlygiška meilė naminiams augintiniams daro mus sveikesniais.

Naminiai augintiniai – tai tam tikras palaikymas, nuo kurio pamažu tampame priklausomi, tačiau tuo pat metu šie mažieji draugai visiškai nesikiša į žmonių tarpusavio santykius.

Naujausių tyrimų duomenimis, naminiai augintiniai gerina jūsų sveikatą – gali sumažėti kraujo spaudimas, cholesterino ir trigliceridų kiekis, galima atsikratyti vienatvės jausmo. Naminiai gyvūnai taip pat praplečia galimybes užsiimti fizine veikla, aktyviai ilsėtis bei socializuotis.

3. Meilė naudinga širdžiai.

Geri santykiai pastebimai sumažina įtampą mūsų gyvenime, o juk būtent įtampa dažnai yra širdies ir kraujagyslių ligų ar net vėžio atsiradimo priežastis. Vieno tyrimo duomenimis (buvo sekamas daugiau nei milijono tiriamųjų gyvenimas nuo 1979 metų), susituokę žmonės gyvena ilgiau ir rečiau serga širdies ligomis bei vėžiu nei šeimos nesukūrę asmenys.

4. Motinystė teigiamai veikia sveikatą.

Motinystė – tai pati ryškiausia besąlygiškos meilės apraiška. Tyrimai rodo, kad vaiko gimimas motinos sveikatai turi itin didelį teigiamą poveikį. Tai smegenims suteikia tam tikrą impulsą. Po gimdymo vykstantys hormonų pokyčiai smegenims suteikia ypatingos galios, kuri ypač juntama už atminties ir mokymosi kontrolę atsakingose zonose.

Nepriklausomai nuo to, kiek sąlygų iškeliame sau norėdami pasijusti ir būti laimingais, žmonių gebėjimas mylėti besąlygiškai yra viena iš nedaugelio emocijų, nesiejamų su galutiniu rezultatu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)