aA
Nuostabus vanilės ir kriaušių aromatas, o skonis... Šis kriaušių pyragas tiesiog tirpsta burnoje!
Kriaušių pyragas
Kriaušių pyragas
20 porcijų

Įdarui:

1,25 kg kriaušių,
1 citrinos sultys.

Tešlai:

290 g sviesto,
290 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
1 arbat. šaukšt. cinamono,
½ arbat. šaukšt. kardamono,
romo ir vanilės aromatizatoriaus,
tarkuota citrinos žievelė,
1 apelsino sultys,
3 kiaušiniai,
350 g miltų,
1 pakelis vanilinio pudingo,
3 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
150 g jogurto,
50 g skaldytų migdolų.

1. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite – mažesnes per pusę, didesnes – į 4 dalis, pašalinti sėklas. Kiekvieną dalelę įpjaukite 4 kartus išilgai ir apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Gerai išmaišykite 250 g sviesto ir 250 g cukraus, sudėkite druską, vanilinį cukrų, cinamoną, kardamoną, aromatizatorius ir tarkuotą citrinos žievelę. Po vieną palaipsniui sudėkite kiaušinius, gerai išmaišydami, kad išeitų vienalytė masė ir ištirptų cukrus.

3. Sumaišykite miltus, vanilinio pudingo miltelius bei kepimo miltelius ir sumaišykite viską su kiaušinių – sviesto mase. Supilkite jogurtą ir apelsino sultis.

4. Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą arba sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Ant tešlos po vieną sudėliokite paruoštas kriaušes ir gražiai jas įspauskite. Užbarstykite likusį mažais gabalėliais sviestą ir galiausiai papuoškite migdolų drožlėmis. Kepkite 40 min 175 ° temperatūroje.

Skanaus!

Paruošimui: 135 min;
1 porc. energetinė vertė: 360 kcal

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Dėl koronaviruso žarstosi sąmokslo teorijomis: mistiniais skaičiais dalijasi tūkstančiai (21)

Milijonai užsikrėtusių, per šimtą tūkstančių žuvusiųjų. Tokia „statistika iš patikimų...

Darželyje sriuba apsipylusi trimetė patyrė antro laipsnio nudegimą: mama netiki darželio direktorės versija (166)

Į darželį trimetę dukrą nuvedusi mama nė neįtarė, kad po kelių valandų su ja dėl patirto...

Kobe Bryantas – ne tik krepšininkas, bet ir keturių dukrų tėtis: kokiomis auklėjimo taisyklėms jis vadovavosi (54)

Sekmadienio vakarą pasklidusi žinia apie krepšininko Kobe Bryant o ir jo dukters mirtį...

Giedrius Drukteinis

Du būdai, kaip mums atsikratyti nepakantumo svetimam turtui ir sėkmei

Kai išmintingi žmonės pradeda kalbėti apie Lietuvos visuomenės problemas, greitai galima...

Lietuvis sukūrė už širdies griebiantį vaizdo klipą apie Bryantą (16)

Lietuvis Giedrius Šiškovas , interneto platybėse žinomas „Gidranity“ pseudonimu, sukūrė už...

Kas bus kitaip kitą dieną po „Brexit“? (9)

Penktadienio vidurnaktį – praėjus 1 317 dienų po to, kai britų rinkėjai nusprendė išstoti...

Sinkevičius įvertino taršos skandalus ir nurodė, kur Lietuvai labiausiai reikia pasitempti (66)

Už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas Europos komisaras Virginijus Sinkevičius ,...

Mitybos specialistė išaiškino, į ką būtina atkreipti dėmesį perkant varškės sūrelius (16)

Varškės sūrelis – skamba kaip kažkas labai gero ir skanaus iš vaikystės. Šiai asociacijai...

Naujakurių galvos skausmas: ką svarbu žinoti, įsirengiant naują būstą

Apie augančią visiškai įrengtų butų dalį naujuose projektuose rašyta ne kartą, kaip ir apie...