aA
Jūros gėrybių bei egzotiškų patiekalų mėgėjams siūlome pabandyti pasigaminti koldūnus su krevetėmis. Tai japoniškas patiekalas. Tiesa, kai kurių produktų teks pasiieškoti specialiuose didžiųjų prekybos centrų skyreliuose.
Koldūnai su krevetėmis
4 pocijos

Įdarui:

450 g krevečių,
120 g konservuotų bambukų ūglių,
2 valg. šaukštai sojos padažo,
2 valg. šaukštas ryžių acto,
2 arbat. šaukšt. cukraus,
2 valg. šaukšt. alyvų aliejaus,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
5 arbat. šaukšt. kukurūzų miltų.

Tešlai:

2,5 stiklinės kvietinių miltų,
1 valg. šaukštas aliejaus,
pusė stiklinės verdančio ir 1/3 šalto vandens.

Padažui:

3 valg. šaukštai japoniško sojos padažo,
2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
1 valg. šaukštas ryžių acto.

Kvietinius miltus suberkite į dubenį ir padarykite viduryje duobutę. Į ją įpilkite pirmiausia pusę stiklinės verdančio vandens, paskui trečdalį stiklinės – šalto ir šaukštą aliejaus. Gerai suminkykite tešlą, iškočiokite iš jos 2 cm diametro “dešrelę” ir supjaustykite ją vienodais gabaliukais. Iš tų gabaliukų iškočiokite apskritimus.

Įdarui sumaišykite supjaustytas krevetes ir smulkintus bambuko ūglius, supilkite padažą, ryžių actą, cukrų ir aliejų. Suberkite į šią masę 5 arb. šaukštelius kukurūzų miltų ir išmaišykite. Ant kiekvieno tešlos apskritimo dėkite po šaukštą įdaro, gerai užsukite tešlos kraštelius ir perriškite koldūną svogūno laišku.

Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 min. Padažui sumaišykite japonišką sojos padažą, citrinos sultis bei ryžių actą ir patiekite su koldūnais. Papuo6kite citrinos riekele.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Dakaro aidas: Vanago šuolis nosimi į žemę ir Gelažninko smėlyje pamestas motociklas (3)

Šių metų Dakaras Lietuvai ypač sėkmingas – parvežti net du rekordai: 24 vieta galutinėje...

Prezidentinę kampaniją Skvernelis pradeda labai rizikuodamas (251)

Prezidentinę kampaniją Saulius Skvernelis pradeda reitingų duobėje, pirmą kartą jo karjeroje...

Mačiulis sudalyvavo 10 metų iššūkyje: pažiūrėkite į Lietuvos skaičius (193)

Socialiniuose tinkluose išpopuliarėjusį 10 metų pokyčių iššūkį įgyvendino ir ekonomistas...

Perspėja: dešimtys tūkstančių JK gyvenančių ES piliečių po „Brexit“ gali tapti nelegaliais gyventojais (84)

Jungtinės Karalystės vidaus reikalų ministerijos reikalavimas visiems JK gyvenantiems ES...

Tragiškai žuvo perspektyvi Lietuvos rankininkė (118)

Lietuvos rankinio federacija (LRF) pirmadienį pranešė, kad eidama 22-uosius metus tragiškai...

Pirkėjai nusigręžia nuo daug žadėjusio rajono: koją kiša vienas „bet“ (88)

Vilniaus šiaurinėje dalyje įsikūręs Santariškių mikrorajonas išsisikiria ne tik kaip medicinos...

Tai žinoti privalo visi: kepimo metu darant vieną klaidą gresia susirgti vėžiu (22)

Medikai ir maisto gaminių žinovai įspėja: negalite gyventi be skrudintų bulvyčių , bulvių...

Žmones su negalia restorane įdarbinęs olandas nustebo išvydęs lietuvių reakciją (4)

Rudens pradžioje Vilniuje duris pravėrė naujas restoranas „Pirmas blynas“, kurio įkūrėjas...

„Chimki“ direktorius iškėlė Kurtinaičiui aiškius tikslus (10)

Patekimas į Eurolygos atkrintamąsias – toks pagrindinis Rimo Kurtinaičio, pirmadienį grįžusio...

Kūdikis išmiega visą naktį neprabusdamas: profesoriaus įžvalgos jūsų nepradžiugins (3)

Visi tėvai nori, kad jų mažyliai būtų sveiki ir laimingi. Jie taip pat nieko prieš, kad...