Tačiau yra tokios veislės, kurias taip ir vadina – vaikams skirti šunys. Kai kurie jų, net būdami labai dideli, yra labai draugiški ir tiksliai vykdo visas komandas. Neagresyviausių šunų veislėms šunų augintojai priskiria labradorus, auksaspalvius retriverius, kolius, niūfaundlendus, mopsus, basetus. Tačiau, kaip tvirtina kinologas Aleksandras Vaščinas, visais atvejais būna išimčių. Nepaisant to, kad vyrauja nuomonė apie „geras“ veisles, vis dėlto kiekvienas šuo pasižymi individualiu charakteriu.

Svarbu ir tai, kada būtent namuose atsirado šuo. Jei tėvai jį laikė iki vaikui gimstant, reikia palaipsniui mažinti šuns statusą šeimoje, kad gyvūnui nekiltų pavydas. Kinologai taip pat rekomenduoja įsigyti šunį specialiai vaikui, kai tai taps įmanoma higienos ir vaiko raidos atžvilgiu.

Taip pat tėvai dažnai nesusimąsto, kad šuns agresija neretai būna išprovokuota – mažas vaikas nemoka elgtis su šunimi, jį žaloja, stipriai tampo už uodegos ir ausų. Todėl šunį geriausia įsigyti tuomet, kai vaikui sukanka ne mažiau nei 4 metai. Nuo šio amžiaus mažylis jau gali sąmoningai bendrauti su gyvūnu.

Tad kokį šunį išrinkti vaikui?

Anglų mastifas

Svoris: 100-120 kg
Gyvenimo trukmė: 9-11 metų
Alergija (pagal penkiabalę skalę): 4
Paskirtis: gynėjas, kompanionas
Kam tinka: visai šeimai

Labradoras

Svoris: 27-35 kg
Gyvenimo trukmė: 12-15 metų
Alergija: 3
Paskirtis: kompanionas
Kam tinka: visai šeimai

Juodas labradoras

Kolis

Svoris: 27-34 kg
Gyvenimo trukmė: 12 metų
Alergija: 4
Paskirtis: kompanionas
Kam tinka: visai šeimai

Valų korgis pembrukas

Svoris: 12-13 kg
Gyvenimo trukmė: 12-14 metų
Alergija: 2
Paskirtis: kompanionas
Kam tinka: vaikams, labai energingiems, aktyviems žmonėms

Mopsas

Svoris: 6-7 kg
Gyvenimo trukmė: 12-14 metų
Alergija: 2
Paskirtis: kompanionas
Kam tinka: vaikams, labai energingiems, aktyviems žmonėms

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)