Bloga naujiena ta, kad net jei esame įsipareigoję mylėti save ir kitus, gyvenimas viską pakoreguoja pagal save. Mes atitolstame nuo vaiko, nuo partnerio, galiausiai ir nuo savęs pačių. Nėra magiško instrumento, gebančio išlaikyti mus teisingame kelyje. Visi santykiai - nuolatinė priartėjimų ir nutolimų serija. Tai klaidingi žingsniai ir sugrįžimai į teisingą kelią.

Gera naujiena ta, kad jūsų gyvenimo kelionė susideda iš atskirų žingsnių kiekvieną dieną. Kuo greičiau pastebėsime, kurie veiksmai mus nugabena klaidinga kryptimi, tuo greičiau pakoreguosime savo kursą.

Dar geresnė naujiena - kad mūsų nuoširdus kurso pakoregavimas iš tikro tik dar labiau sustiprina santykius. Kiekvieną kartą, kai iš naujo priartėjate prie savo vaiko, jūs mokote pasitikėjimo. Kiekvieną kartą, kai pasirenkate meilę, o ne pyktį, savo pavyzdžiu jūs mokote pykčio valdymo ir atleidimo sau ir kitiems. Kiekvieną kartą, kai peržengiate prarają tarp savęs ir mylimo žmogaus, jūs savo pavyzdžiu įtvirtinate meilės beribiškumą.

Ar nerimaujate, kad jūsų vaikas ilgainiui nebetikės jūsų atsiprašymais? Jei įsiklausysite dar prieš tai, kai situacija išslys iš kontrolės, jūs sugebėsite pasitaisyti anksčiau, nei viskas pakryps į blogąją pusę. Ir kiekvieną kartą tai darant, savotiškai „perkraunamos“ smegenys. Taigi ilgainiui liks vis mažiau ir mažiau priežasčių atsiprašymams!

Kaip?

1. Pastebėkite savo nuotaikas. Kaip ir lėktuvas, jūs galite pastebėti, kada nukrypstate nuo kurso. Kai jaučiatės blogai, jūsų prietaisų skyde užsidega raudona šviesa. Jūsų nusiminimas - tai signalas, kad reikia keisti kursą. Taigi kai įžengiate į pavojingą teritoriją, paprasčiausiai sustokite. Bent tris kartus giliai įkvėpkite. Naudokite mantrą, kuri jums padėtų, tokią kaip:

Tai nėra kritinis atvejis.

Jis elgiasi kaip vaikas, nes yra vaikas.

Jei būčiau jis, ką dabar daryčiau?

2. Priminkite sau apie savo tikslą. Pavyzdžiui, šiam momentui jūs esate pavargę ir susierzinę, tačiau jūsų tikslai yra išlaikyti pozityvų ryšį su savo vaiku ir išlaikyti savikontrolę, tokiu būdu demonstruojant vaikui teigiamą pavyzdį. Kokį įsivaizduojate ryšį su savo vaiku? Šiltą, artimą, kai vaikas atviras jūsų auklėjimui? Imkitės žingsnių įgyvendinti šią viziją.

3. Atkurkite ryšį su vaiku. Žinoma, norite jį paauklėti. Tačiau dabar tam netinkamas laikas. Vaikui reikia ryšio su jumis, kad pasijustų saugus. Kai tą ryšį atkursite ir viskas atsistos į savo vietas, vaikas vėl bus atviras jūsų pamokymams. Jaučiatės per daug pikti, kad tai padarytumėte? Padarykite viską, kas įmanoma, kad sugrįžtumėte į įprastas vėžes. Jūs esate suaugę, taigi jums reikia pirmajam žengti žingsnį.

Nesijaudinkite, kad buvote nuklydę nuo teisingo kelio. Tiesiog pradėkite iš naujo - teisingu kursu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)