Vasario 22 d., Ilgąjį penktadienį, 17 val. „Augu skaitydamas“ vaikų scenoje vyks viktorina – protų mūšis – kurios metu 14-16 m. jaunimas bus kviečiamas pademonstruoti savo literatūrines žinias. Penkios komandos po tris asmenis susikaus penkiuose etapuose, kurių metu dalyviams bus užduodami klausimai iš skirtingų kategorijų, susijusių su literatūra: pasakos, eilėraščiai, lietuvių autoriai, personažai ir knygų ištraukos. Žaidimą ves TV laidų vedėjas Ignas Krupavičius.

Tą pačią dieną 18 val. vaikus kartu su tėveliais į knygos vaikams „Keturi žiemos vėjai“ pristatymą pakvies rašytojas ir žurnalistas A. Čekuolis kartu su dukra I. Čekuolyte, kurios iliustracijos papuošė šią knygą.

Vasario 23 d., Nekasdienių pasimatymų dieną, vaikų scenoje lauks keturi susitikimai su rašytojais. 12 val. rašytojas Rimantas Rolia pristatys savo knygelę „Žiemos išdaigos“. Kartu su aktore Dalia Mikoliūnaite iš aktorių trupės „Teatriukas“ vaikai bus kviečiami dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse – kurti iliustracijas šiai knygelei.

13 val. į savo knygelės „Burbulų lietus“ vaikus pakvies rašytojas Česlovas Navakauskas. Šio renginio dalyvius taip pat linksmins „Teatriuko“ dainelės, sukurtos pagal rašytojo eilėraščius.

14 val. su vaikais susitikti atvyks jų jau pamėgta rašytoja ir dailininkė Lina Žutautė. Renginio metu bus pristatoma naujausia L. Žutautės knyga „Ferdinandas ir Pū“, organizuojamas kūrybinės dirbtuvės, o aktorių trupė „Teatriukas“ pakvies kartu padainuoti.

Vaikų renginių seriją šeštadienį pabaigs rašytojas Salemonas Paltanavičius su naujausia savo knyga „Eime į gamtą“. Knygos pristatymas kartu su „Teatruko“ aktore D. Mikoliūnaite vaikų scenoje vyks 15 val.

Paskutinę knygų mugės dieną sekmadienį, Šeimos dieną, 15 val. vaikų su tėveliais lauks netradicinis renginys. „Keistuolių teatro“ aktorė Ilona Balsytė kartu su kitais žymiais aktoriais bei teatro trupe „Teatriukas“ pasiskirstę vaidmenimis skaitys ištraukas iš vaikiškų pasakų.

Leidyklos „Alma littera“ pernai inicijuotas projektas „Augu skaitydamas“ tęsia pradėtą misiją – skatinti Lietuvą tapti daugiausiai skaitančia šalimi Europoje.