1. Pirmiausia, atkreipkite dėmesį į tai, kaip vaikas užmiega ir ką valgo vakare. Jei prieš miegą jis išgeria stiprios arbatos, saldžių gazuotų gėrimų arba šokolado – veikiausiai jam bus sunku užmigti, juk šie produktai tonizuoja.

2. Be to, vaiko miegamajame turi vyrauti ypatinga atmosfera: pritemdyta šviesa ir tyla. Visi patrauklūs mažyliui daiktai, tokie kaip knygos, žaislai, žaidimai, turi būti kuo toliau nuo lovos.

3. Kita problema gali būti susijusi su tuo, kad vaikui paprasčiausiai trūksta miego. Ikimokyklinio ir jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikams būtina miegoti devynias valandas, vėliau – aštuonias.

4. Parinkite vaikui optimalų būdą prabusti: gal tai apkabinimas, šnibždėjimas, pokštai arba žvali muzika? Ką jis mėgsta labiausiai? Išsiaiškinkite bandydami.

5. Lai virtuvėje visuomet kvepia skaniais pusryčiais – tai privers vaiką greičiau atsiplėšti nuo pagalvės.

6. Ir galiausiai stenkitės ugdyti įprotį. Išrinkite kartu su juo gražų žadintuvą su malonia melodija ir patikinkite vaiką, kad jis pakankamai didelis prabusti savarankiškai, ir jūs juo visiškai pasitikite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)