Buvimas mama ar tėvu nereiškia, kad jūsų santuoka turi palaukti ramesnių laikų. Ji nukentės, jei sutuoktinis jūsų gyvenime visada užims antrą ar trečią vietą.

Vyrai dažnai skundžiasi, kad norėtų tik kelis kartus per savaitę atsisėsti ir pavakarieniauti su savo žmona. Tačiau ji taip pasinėrusi į vaikų gyvenimą, kad jos neįmanoma atitraukti. Vyrams taip pat norisi dėmesio ir bendravimo.

Kartais mes paaukojame save, kad tik mūsų vaikams nieko netrūktų. Tiksliau, paaukojame savo santuoką.

Išsiskyrę tėvai bando „kompensuoti“ vaikui už „sugriautą šeimą“. Jų naujasis partneris jaučiasi atstumtas.

Kai atsiranda vaikų, mes tampame „mamomis“ ir „tėčiais“. Bet šie pavadinimai nereiškia, kad esame amžinai atsakingi už savo suaugusių vaikų finansinius poreikius.

„Mes mokėjome už dukros mokslus universitete. Dabar ji nori, kad mokėtume ir už doktorantūrą. Tai reikštų, kad mes turime atiduoti savo santaupas, o to daryti mes neketiname. Nemokėsime ir iš savo atlyginimų. Taip, mes neblogai uždirbame, bet mes irgi norime pasimėgauti gyvenimu,“ – sako viena sutuoktinių pora.

Jūsų santuoka yra patys svarbiausi santykiai jūsų gyvenime. Jūsų vaikai turi suprasti, kad nors jie jums yra nepaprastai svarbūs, tokia yra ir jūsų santuoka. Maži vaikai - nesvarbu, bendri ar ne, - turi jausti meilę ir rūpestį. Bet jie taip pat turi žinoti, kad jums ir jūsų partneriui kartais reikia pabūti dviese.

Jei vaikai suaugę, nebijokite pasakyti: „Mes jus mylime ir būsime šalia, jei ištiks bėda. Tuo tarpu tvarkykitės patys, juk esate suaugę.“

Nelengva vienu metu būti ir mama (tėvu), ir sutuoktiniu. Todėl būtina nustatyti abiejų santykių ribas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)