Antsvoris gali pabloginti ir mamos, ir vaiko sveikatą. Tai gali turėti neigiamų padarinių abiejų tolesniam gyvenimui.

Vaiko nutukimas gali pasireikšti jam dar esant motinos gimdoje. Tyrimai rodo, kad nuo moters kūno kompozicijos, mitybos ir to, kiek ji priaugo svorio per nėštumą, priklauso tolesnė vaiko sveikata. Jei jūsų kūno masės indeksas normalus, jūs turite priaugti ne daugiau kaip pusę kilogramo per savaitę. Iš viso – 14-20 kilogramų. Kuo jūsų kūno masės indeksas didesnis, jūs svorio priaugti turėtumėte mažiau.

Daugiau nei pusė nėščiųjų svorio priauga per daug. Pasekmės nedžiuginančios. Viršsvoris nėštumo metu nėra tik laikina problema,kurią reikia stengtis paslėpti, tai kūdikio ir motinos sveikatos problemų priežastis.

Daug svorio nėštumo metu priaugusios motinos pagimdo vaikus, kuriems tikimybė nutukti ankstyvoje vaikystėje (iki 3 metų) yra keturis kartus didesnė.

Aštuoni iš dešimties nutukusių vaikų ir suaugę bus nutukę.

Neramina ir tas faktas, kad vaikai, kurių motinos buvo nutukusios, turėjo didesnį kraujo spaudimą ir vaikystėje, ir suaugę.

Motinos, nėštumo metu priaugusios daugiau svorio negu reikia, turėdavo antsvorio ir vėliau, jau pagimdžiusios. Padedant moterims išvengti nutukimo nėštumo metu galima kovoti su nutukimu prieš jam atsirandant.

Mielosios mamos, šie devyni mėnesiai lemia ir jūsų, ir būsimo kūdikio sveikatą.

Štai keletas nesudėtingų patarimų, kuriais turėtumėte vadovautis:

Tiksliai žinokite, kiek galite priaugti, apskaičiuokite savo kūno masės indeksą dar prieš pastodama. Prisiminkite, kad dauguma gydytojų rekomenduoja dar mažiau priaugti svorio, nei nurodyta įvairiose lentelėse.

Tiksliai užsirašykite, ką jūs suvalgote per dieną. Tyrimai rodo, kad šis paprastas patarimas padeda kontroliuoti suvalgomo maisto kiekį.

Stebėkite, ką valgote. Būdamos nėščios moterys turėtų suvalgyti tik nuo 300 iki 500 kalorijų daugiau nei įprastai. Tai papildomas sumuštinis ar keletas vaisių.

Į svorio kontrolę įtraukite ir savo vyrą. Komandinės pastangos daug efektyvesnės.

Stenkitės išlikti aktyvi. Nėštumas dar nereiškia, kad jūs turite nustoti mankštintis. Jei iki nėštumo nesimankštinote, pradėkite vaikščioti ar plaukioti.

Nėštumas – puikus laikas rūpintis savo ir kūdikio sveikata.

Kiek svorio per nėštumą priaugote jūs?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)