Kaip atskleidžia tyrimai, depresijos simptomai gali pasireikšti skirtingai. Dauguma moterų po gimdymo jaučia nestiprų nuovargį, nerimą, dirglumą, nuotaikų kaitą ir išsekimą. Tokia būsena laikoma normalia, jei ji trunka neilgai, nereikalauja medikų įsikišimo ir praeina savaime maždaug po 10 dienų.

Specialistai teigia, kad nuotaikos pablogėjimą po gimdymo neretai lemia hormonų pusiausvyros sutrikimai: 50-85 procentai kūdikio sulaukusių moterų hormonų pusiausvyros sutrikimai sukelia tik lengvą reakciją – vadinamą motinystės melancholiją, o labai sunki būsena, dar vadinama psichoze, nustatoma tik 0,1-0,2% motinų.

Ar moteris po gimdymo patirs depresiją lemia ne tik fiziologiniai veiksniai, bet ir psichologiniai. Kas tai yra pogimdyminė depresija, kaip jos išvengti – sužinosite Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro organizuojamoje „Tėvelių mokykloje“.

Lapkričio mėnesį bus rengiamos keturios nemokamos paskaitos, viena jų skirta būtent pogimdyminei depresijai.

Paskaitų grafikas

1. „Kūdikio priežiūra pirmaisiais mėnesiais“ (š.m. lapkričio 5 d. 17.15 val.);
2. „Gimdymas“ (š.m. lapkričio 19 d. 17.15 val.);
3. „Natūralus maitinimas“ (š.m. lapkričio 20 d. 17.15 val.);
4. „Pogimdyminė depresija“ (š.m. lapkričio 26 d. 17.15 val.);

Nemokamos paskaitos vyks Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro patalpose Taikos pr. 76, trečiame aukšte. Registracija į paskaitas vyksta tel. (8 46) 23 47 96, mob. (8 612) 30179, el. paštas: aiva@sveikatosbiuras.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)