Sunkiose situacijose, ypač jei pritrūkstama žinių ar įgūdžių, dažnai pasimetama, kaip tinkamai reaguoti į vaiko elgesį ar kaip pasiekti, kad vaikas laikytųsi taisyklių. Kartais tėvai nežinodami, kaip elgtis laukia, kol vaikas išaugs, o jis gali tapti sunkiai valdomu paaugliu, sakoma pranešime spaudai.

Siekiant tėvams suteikti vertingų žinių ir įgūdžių, kaip sukurti darnius santykius su vaikais, kaip spręsti įvairias auklėjimo ir ugdymo situacijas su kuriomis susiduriama kiekvieną dieną, organizuojamas teorinių ir praktinių dviejų dienų (lapkričio 25 d. ir gruodžio 2 d.) seminarų ciklas šeimai „Santykių šeimoje kultūros ugdymas“. Mokymus ves su šeimomis dirbantys psichologai, kurie padės tėvams greičiau išmokti svarbiausių sėkmingo bendravimo su vaikais ir tarpusavyje aspektų.

Seminaruose bus pateikiama informacija apie vaikų raidos ypatumus įvairiais amžiaus tarpsniais ir vaiko amžiui tinkamus auklėjimo metodus. Lapkričio 25 d. mokymų tema - bendravimas ir bendradarbiavimas šeimoje, tėvams bus suteikiama informacija apie vaikų auklėjimo stilius, kaip bendrauti su skirtingo amžiaus vaikais, kokios yra vaikų ir tėvų teisės bei pareigos, kodėl svarbu pagirti ir padrąsinti bei kada tai daryti, kas tai yra aktyvus vaiko klausymasis.

Gruodžio 2 d. mokymų tema - šeimos narių emociniai poreikiai ir pozityvus drausminimas, tėvai bus mokomi atpažinti vaikų emocijas ir emocinius poreikius, priimti neigiamas savo ir kito šeimos nario emocijas, nustatyti šeimos taisykles ir kaip jų laikytis, taip pat dalyviai bus supažindinami su konfliktų valdymo būdais bei pozityviu drausminimu: pasekmių numatymu ir taikymu.

Seminarų ciklą sudarys aktyvūs ir interaktyvūs metodai, kurie skatins tėvus aktyviai įsitraukti į pažinimo procesą, mokytis suprasti savo mintis, vertybes, veiksmus ir jausmus, pritaikyti įgytas žinias įvairiose šeimyninėse situacijose, įtvirtinti pozityvios tėvystės įgūdžius.

Mokymai „Santykių šeimoje kultūros ugdymas“ skirti visai šeimai, todėl su vaikais (nuo 6 m.) kviečiame atvykti kartu. Kol tėvai aktyviai dalyvaus mokymuose, vaikams vyks užimtumo ir kūrybiškumo programa „NEšiukšlės“, kurią ves Kūrybos kampas 360.

Projektas finansuojamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, dėl to mokymai „Santykių šeimoje kultūros ugdymas“ yra nemokami. Seminarai vyks lapkričio 25 d. ir gruodžio 2 d., 16:30 val., Rytų kultūros studijoje „Wudang tao“ (P. Kalpoko g. 1-26, Kaunas).

Vietų skaičius ribotas. Būtina išankstinė registracija (iki lapkričio 21 d.) el. paštu: info@idejugarazas.lt. Daugiau informacijos čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)