Ne visi sutaria dėl geriausio laiko, kada reikėtų vaiką vesti pas odontologą. Specialistai rekomenduoja pirmą sykį apsilankyti ten tada, kai pasirodo pirmieji vaiko dantys, paprastai tarp šešių mėnesių ir vienerių metų.

Pirmasis vizitas paprastai labai paprastas: apžiūrima, ar dantys vystosi normaliai, patariama, kaip prižiūrėti dantis. Pateikiama informacija, kaip apsaugoti vaiko dantis nuo ėduonies, kaip naudoti dantų pastą su fluoridu ir kt.

Šio vizito metu odontologas paaiškins, kaip tinkamai valyti dantis ir tarpdančius (pastaruosius reikia valyti, kai kūdikis turi du šalimais esančius dantis). Pirmieji vizitai taip pat padeda vaikui susipažinti su odontologu, taigi vėliau jis nebebijos eiti pas jį.

Svarbu pradėti vaikščioti pas gydytoją netgi dėl pieninių dantų, sako odontologai. Jie ne tik padeda vaikams aiškiai kalbėti ir natūraliai kramtyti, bet ir sukuria terpę galiausiai pasirodysiantiems dantims. Ėduonis pieniniuose dantyse kartais paveikia tikrųjų dantų vystymąsi.

Nepamirškite, kad jūsų vaikui reikia daugiau nei tik vizito pas odontologą, kad jo burna ir dantys būtų sveiki. Valykite jo dantis bent du kartus per dieną, venkite saldžių gėrimu, maitinkite jį sveiku maistu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)