Vyrai pamiršta pasirūpinti savo drabužiais

Psichologė Agnė Stolygaitė sako, kad moterys, dovanojančios vyrams apatinius, taip išreiškia savo rūpestį, juk apatiniai dažnai perkami ne tik mylimajam, bet ir tėvui, broliui, sūnui. „Vyrai kartais pamiršta pasirūpinti savo rūbais. Taip pat jie labiau linkę tuos pačius drabužius nešioti ilgai, kol visai susidėvi, ne itin mėgsta vaikščioti po parduotuves, ieškoti naujų pirkinių, todėl Kalėdos – puiki proga padėti jiems neskausmingai atsinaujinti,“- sako A. Stolygaitė.

Pagrindinės pirkėjos – moterys

Elektroninės parduotuvės apatinukai.lt įkūrėjas Tadas Žukauskas patvirtino, kad prieš didžiąsias žiemos šventes visada išauga vyriško apatinio trikotažo paklausa. „Pagrindinės mūsų pirkėjos – moterys, apatinį trikotažą perkančios ne tik sau, bet ir savo vyrams. Vyresnės moterys vyrams dažniausiai renka klasikinius, konservatyvių spalvų - baltus arba juodus - apatinius. Jaunesnės merginos savo vaikinams dovanoja spalvotus, ryškesnius apatinius drabužius, taip pat jos dažniau vyrams dovanų perka stringus,“- sako T. Žukauskas.

Anot apatinukai.lt vadovo, vyrai taip pat yra apatinių pirkėjai, tačiau jie, skirtingai nei moterys, savo draugėms ar žmonoms dažniau įteikia dovanų kuponus. Vyrai, paprastai, tai motyvuoja baime neįtikti savo moteriai ar rizika nepataikyti apatinių dydžio.

Apatinių drabužių prekeiviai teigia, kad populiariausi šį sezoną - šilumą sulaikantys termo apatiniai - kelnės ir marškinėliai. Tai labai naudingas rūbas slidinėjantiems ar mėgstantiems aktyviai leisti laiką lauke žiemą.

Nedera dovanoti viršininkui

Etiketo specialistai perspėja, kad apatinių drabužių, kaip ir asmens higienos priemonių, nedera dovanoti savo viršininkui, verslo partneriui ar kolegai. Apatinis trikotažas turėtų būti dovanojamas tik artimam, gerai pažįstamam žmogui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją