Šis žmogus ne tik padeda vaikui, perduoda jam savo žinias bei patirtį, apgaubia šiluma ir rūpesčiu. Močiučių ryšys su vaikais yra nepakankamai įvertintas! Ir taip yra dėl to, kad jis formuojasi giliame genų lygmenyje, rašo svetainė lamp.im.

Esame tikri, jog žinote, kad vaiko DNR sudaro ne tik tėvų ląstelės. Formuojantis šiai sudėtingai ir svarbiai genų grandinei, dalyvauja seneliai tiek iš motinos, tiek iš tėvo pusės. Būtent dėl šios priežasties mūsų vaikai dažnai atrodo mums panašūs į mirusius giminaičius.

Genetikai tvirtina, kad būtent močiutės iš motinos pusės mums perduoda kur kas daugiau genetinės informacijos, negu kiti giminaičiai.

„Svarbu turėti galvoje – viskas visada yra sąlygiška, todėl kiekviena šeima yra unikali. Tai reiškia, jog kartais vaikas gali būti panašus ir į močiutę iš tėvo pusės. Tai yra genetikos sritis, todėl kažką prognozuoti ar bandyti kažką nuspėti yra gana sudėtinga“, – tvirtina specialistai.

Mokslininkai pažymi, kad vaiko tėvams reikia pripažinti giminaičių vaidmenį nulemiant vaiko likimą. Giminaičiai daro įtaką ir emociniam intelektui, apie kurį pastaruoju metu daug kalbama. Beje, emocijos, kurias moteris išgyveno nėštumo metu, neretai turi įtakos jos dukters vaiko raidai.

Genetikai pabrėžia, kad be emocijų, talentų ir charakterio bruožų, kartu su genais mes perduodame ir polinkius žalingiems įpročiams, priklausomybėms bei ligoms. Tai svarbu ne tik žinoti, bet ir suprasti. Juk neatsakingas elgesys su savo fizine ir psichine sveikata atsispindės jūsų vaikų, anūkų ir proanūkių gyvenimuose. Norite, kad ateities kartos išloštų? Pradėkite keisti savo gyvenimo būdą jau dabar!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)