Restoranas “Fortas” parengė naują meniu šaltajam sezonui. Tai aštuoni nauji žuvies, mėsos ir vegetariški patiekalai. Surengtoje degustacijoje kiekvieną patiekalą pristatė vyriausiasis “Forto” virėjas Renatas Jokubaitis, pats sukūręs visus receptus.
Vyriausiasis "Forto" virėjas Renatas Jokubaitis
Valgiaraštis restorane keičiamas du kartus per metus – vasaros ir žiemos sezonui.
Nilo ešerys

Nilo ešerys. Tai brangi ir reta žuvis, gaudoma tik Nilo deltoje. Lietuvoje jis – dar naujovė, atsiradusi tik prieš pusmetį. Nilo ešerys ypatingas tuo, kad neturi kvapo. Patiekiamas tik su daržovėmis, siekiant pratinti lankytojus maitintis sveikai ir norint pabrėžti tikrąjį žuvies skonį. Anot virėjo Renato, kai prie žuvies prisideda ryžiai arba bulvės, praktiškai žuvies nebesijaučia ir patiekalas “praranda prasmę”.

Lašiša su citrininiu padažu

Lašišos kepsnys. Patiekiamas tik su citrininiu padažu, norint paryškinti lašišos skonį.

Grybai tešloje

Grybai tešloje. Tai vegetariškas patiekalas - marinate apvirti pievagrybiai, kurie paskui apvoliojami skystoje tešloje ir verdami riebaluose. Patiekiami su brokolių padažu. Lengvas, švelnus patiekalas.

Indiškai paruošta vištiena. Patiekiama su spageti ir morkyt4mis su padažu. Akcentas - indiški prieskoniai.

Mėsos patiekalai

Bajoriška jautiena

Bajoriškas kepsnys. Naujovė, kurią dabar siūlome prie mėsos patiekalų – tai rudasis jautienos padažas. Jam naudojamas jautienos sultinys, kuriam 8 valandas verdami jautienos kaulai kartu su daržovėmis ir iš šio sultinio gaminamas padažas. Jis turi stiprų skonį.

Kiauliena su ruduoju padažu

Kiaulienos kepsnys su ruduoju padažu. Kaip ir bajoriškam kepsniui, mėsa naudojama sūdyta (pasūdoma ir laikoma 24 val.), todėl yra minkšta ir sultinga, nenaudojami jokie sintetiniai minkštikliai (mėsą minkštinanti druska). Kepama grilyje.

Kiauliena su sezamu

Kiauliena su sezamu. Egzotiškas patiekalas, kiauliena marinuojama su sojos padažu.

Čipsai

Čipsai. Švieži, gaminami iškart klientui užsakius ir patiekiami dar karšti.

Čipsai su šonkauliukais

Čipsai su šonkauliukais. Patiekiami su padažu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Iš JAV generolų – perspėjimai apie artėjantį karą: galimybė labai reali (1175)

Čia mano nauja uniforma. Taip „Sniego susitikimo“ konferencijoje prisistatė kostiumu vilkintis...

Išlindo nesąžiningų darbdavių naudojama schema – dalis algų mažesnės (170)

Kai kurie vaikus auginantys darbuotojai gali net neįtarti, kad „ant popieriaus“ uždirba mažiau...

Skvernelis: nesmagu girdėti interpretacijas dėl žiniasklaidos laisvės ribojimo (34)

Nuomonė, kad parlamentinė tyrimų komisija dėl LRT yra kraštutinė priemonė, nesikeičia, nes...

Vilniaus oro uosto darbuotoja paaiškino, kodėl pigių skrydžių bendrovių keleiviai lėktuvo turi laukti ant laiptų (6)

Vilniaus oro uostas ne vienam tautiečiui jau tapo įprasta kelionės pradžios ar pabaigos vieta....

Eglė Mauricė. Nuo vasario 1 d. didėja alimentai (14)

Kiekvienais metais, vasario 1 d., reikia indeksuoti teismo priteistas sumas, kurios mokamos kaip...

Orai: atkeliaujančios permainos kels tikrą chaosą (47)

Artimiausiomis dienomis šaltis palaipsniui silpnės. Antradienį tik vietomis, o trečiadienį jau...

Sukritikavo gydytojų protestą: Lietuvoje vertinami tik geriausi? (8)

Praūžusi gydytojų protestų audra nudraskė paskutinius skiautų likučius, dengusius ir dar šiek...

Vanagaitės santykiai su Zuroffu išbandymų neatlaikė (564)

Išsiskyrė rašytojos, viešųjų ryšių specialistės Rūtos Vanagaitės ir pikčiausiu nacių...

Victoria Beckham sulaukė itin aštrios kritikos dėl naujos kolekcijos: skandalo sūkuryje - lietuvė Giedrė Dukauskaitė (4)

Mados dizainerė Victoria Beckham tapo aršios kritikos socialiniuose tinkluose taikiniu, nes savo...

Prienų „Golden State Warriors“: LaVaras nori itin greito „Vytauto“ žaidimo ir LKL (29)

„Žaidžiame kaip „Golden State Warriors“, gynybą pamiršę, bet laimi tie, kurie įmeta...