Ketvirtadienį, liepos 9 d., tradiciškai vykstančiame ekologiškame Užupio turguje „Tymo turgaus“ kvartale lankytojai nuo 15.30 val. galės ne tik įsigyti sveikų produktų, bet ir paragauti čia pat gaminamų uogienių.
Uogienė
© DELFI

Muzikos programų režisierius, „Lietuvos dainų dešimtuko“ vertinimo komisijos pirmininkas Vytenis Pauliukaitis su profesionalia konditere dalinsis savo uogienių receptais.

V. Pauliukaičio teigimu, gaminant uogienes labai svarbu, ne tik uogos, bet ir kitos sudedamosios jos dalys.

„Kartu su profesionalo pagalba, gamindami uogienes, bandysime įrodyti, jog šiame procese labai svarbūs visi ingridientai. Čia pat mūsų pagamintų uogienių bus galima ir paraugauti“, – apie akciją pasakojo V. Pauliukaitis.

Lietuvoje uogieniems virti dažniausiai naudojami tradiciniai šeimos receptai. Populariausios uogos: braškės, žemuogės, mėlynės, avietės, serbentai ir kt. Dažniausiai norint išvirti kuo tirštesnę uogienę, naudojamas didesnis cukraus kiekis ir ilgiau verdama. Uogienės bus gaminamos su specialiu uogienių cukrumi.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Po smūgio Karbauskiui – „valstiečių“ kirtis konservatoriams: minimos Langaičio, Kernagio ir Navickienės pavardės išlindo ir nauji LVŽS „skeletai“ (12)

Po to, kai Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ištyrė ir nustatė, kad rinkimų kampanijos metu...

Pravieniškių audite – skandalinga informacija apie nuteistųjų gyvenimą žiemą (3)

Staiga kone perpus išaugusios komunalinio ūkio išlaikymo išlaidos, direktoriaus pavaduotojo...

Orai: artėja nauja šilumos banga (6)

Ketvirtadienį Lietuvos orus lems stiprėjantis aukšto atmosferos slėgio sūkurys. Kaip naktį, taip...

Gydytoja papasakojo, kaip geriausia gydyti pūslelinę: tepalai ir pleistrai – praeityje (96)

Tikriausiai ir jūs esate vienas iš tų, kuris asmeniškai jau susipažino su pūsleline ( herpės...

Taline puikiais įvarčiais pažymėtame Supertaurės finale triumfavo „Atletico“ (29)

Istorinis futbolo vakaras Estijoje neprisvilo: trečiadienį vakare Taline UEFA Supertaurės finale...

Šiaudiniškius siaubiančio vyro bijo visas kaimas: jis lyg tiksinti bomba (233)

Dar prieš kelis metus Šiaudiniškiuose gyvenantis Julius Švedas buvo pavyzdingas šeimos žmogus,...

Pakvietė į vakarienę restorane – išėjo su pirkiniu už 2 tūkst. eurų (238)

Kaip manote, kiek gali kainuoti pagalvė? O dvi pagalvės ir antklodė? Žurnalistų pagalbos...

Neringos Venckienės tėvas ėmėsi veiksmų: šį kartą dėl anūkės (507)

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) kalėjime kalinčios Neringos Venckienės tėvas kreipėsi į...

Sostinėje pareigūnai per Žolinių reidą ne tik baudė, bet ir teikė pirmąją pagalbą (10)

Trečiadienį, Žolinių dieną, pareigūnai Vilniuje vos spėjo suktis – baudė neblaivius,...

Į restoraną Vilniaus senamiestyje užsukusią moterį išgąsdino ne tik kvapas, bet ir vaizdas (30)

Restorane „Forto dvaras“, esančiame pačioje Vilniaus širdyje – Pilies gatvėje, su šeima...