4 porcijos

Paruošimui: 15 min.
Gaminimui: 35 min.
Kaloringumas: 310 kcak/1 porc.

Blyneliams reikės:

1 svogūno,
1 skiltelė česnako,
1 aitriosios paprikos ankštis,
250 g morkų,
250 g cukinijos,
8 valg. šaukšt. aliejaus,
250 ml daržovių sultinio,
75 g manų kruopų,
1 kiaušinis,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Padažui:

30 g majonezo,
100 g natūralaus jogurto be priedų,
1 arbat. šaukšt. garstyčių.
Pundelis jaunų svogūnų laiškų,
1 skiltelė česnako,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminame:

Susmulkinkite daržoves: svogūną, česnaką ir aitriosios paprikos ankštį supjaustykite mažais kubeliais; nuvalytas morkas sutarkuokite smulkia trintuve, o cukinijas – stambia; svogūnų laiškus supjaustykite smulkiais žiedeliais. Orkaitę įkaitinkite iki 100°.

1. Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame svogūną, česnaką ir aitriąją papriką.

2. Į pakepintas daržoves supilkite daržovių sultinį ir greitai užvirinkite. Pastoviai maišant, pamažu supilkite manų kruopas.

3. Virkite manų kruopas 5 minutes ant labai silpnos ugnies, pastoviai maišant mediniu šaukštu.

4. Paskui įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite ir padalinkite masę į 2 dalis.

5. Į vieną pusę manų košės suberkite morkų tarkius, į kita – cukinijų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

6. Padarykite iš abiejų rūšių masės blynelius ir apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių.

7. Apkeptus blynelius sudėkite ant popierinių servetėlių, kad nutekėtų riebalų perteklius, paskui sudėkite į skardą ir pašaukite į įkaitintą, bet jau išjungtą orkaitę.

8. Tuo tarpu paruoškite padažą. Supilkite į indą ir gerai išmaišykite jogurtą, majonezą, garstyčias ir suberkite susmulkintus svogūnų laiškus.

9. Nuvalykite česnaką ir išspauskite jį į padažą. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite su karštais blyneliais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją