Renkantis veiklą kartu su vaiku, nereikėtų primesti jai ar jam savo nuomonės. Pasak LVJC atstovės Auros Juškevičienės, vietoje vaiko priimdami sprendimus ar reikalaudami per daug disciplinos, slopiname iniciatyvą bei savarankiškumą. Jei spręsime už juos vaikystėje, vėliau jiems bus sunku patiems priimti sprendimus.

Auros Juškevičienės nuomone, nereikėtų riboti veiklų skaičiaus, kuriomis vaikai susidomi ir kurias norėtų išbandyti, nes draudimais galime užgniaužti ir sužlugdyti vaikų talentus. Visi vaikai gimsta talentingi, tik ne visada suaugusiems pavyksta juos įžvelgti ir atskleisti. Išbandęs įvairias veiklas, vaikas atsirinks tai, kas jam labiausiai patinka.

Dar nežinančius, ką labiausiai norėtų veikti po pamokų, LVJC kviečia į smagią kūrybinę laboratoriją, kurioje jie galės išbandyti daug įvairių užsiėmimų per vieną savaitę ir žymiai pigiau nei įprasta atrasti naujų, patrauklių saviraiškos būdų.

Jau nuo rugpjūčio 16 dienos LVJC kviečia mažuosius (5–9 m.) kartu su mama arba tėčiu dalyvauti kūrybinės laboratorijos programos „Patirtukas“ veiklose: bendravimo įgūdžių, dailės/keramikos, šokio, muzikavimo, teatro, anglų kalbos.

Vyresniesiems (10–18 m.) vaikams ir jaunuoliams sukurta kūrybinės laboratorijos programa „Bandyklė“, kurioje kasdien, nuo rugpjūčio 22 d. iki 26 d., vyks po du skirtingus užsiėmimus: gatvės šokis, lindihopas, house dance, šiuolaikinis šokis, pramoginiai šokiai, kūrybinės dirbtuvės, graffiti, fotodizainas, aktorinis menas ir anglų kalba.

Vaikams ir jaunuoliams, kurie norės išbandyti daug veiklų, nuo rugsėjo mėnesio LVJC galės pasirinkti naują jungtinių MIX veiklų programą. MIX veiklos – tai 2 arba 3 skirtingų veiklų deriniai, sudaryti iš populiariausių LVJC veiklų: užsiėmimų baseine, dailės, keramikos, mozaikos, teatro, rytų kovos menų, gatvės šokių, žongliravimo, anglų kalbos ir kt. Jau sukurtos 33 jungtinės MIX veiklos, tačiau prognozuojama, kad ateityje jų skaičius augs, nes lankytojai veiklų derinius galės susikurti patys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją