Žmonės šneka apie vaikų auginimą tarsi tai būtų sudėtinga užduotis. Tačiau tai yra visiškas melas. Tiesa ta, kad turėti vaikų yra paprasta. Tai taip pat paprasta, kaip užridenti milžinišką akmenį į aukšto kalno viršūnę – sunku, bet paprasta. Suprasti skirtumą tarp šių dviejų būdvardžių buvo viena vertingiausių dovanų, kurią motinystė man suteikė. Kita gauta dovana – gebėjimas nusnūsti bet kurioje vietoje, kartais netgi visiškai atsitiktinai.

Tiesa ta, kad kūdikis yra fantastiška priemonė supaprastinti gyvenimą. Nuolatos girdime, kad turime gyventi šia akimirka, nustatyti tikslus ir jų siekti. Gyvenimo būdo ekspertai ir vadybininkai užsidirba kalnus pinigų, tvirtindami, kad gali mums padėti. Tačiau kūdikis, susuktas į vilties ryšulėlį, kurį turite gana nepatogiai išstumti iš gimdos ar išimti peilių pagalba, tarsi įkūnija visus šiuos žmones. Jūsų kūdikis taps jūsų gyvenimo vadybininku. Štai kaip tai įvyks.

Pasakysiu, ką jums teks daryti visą šį prakeiktą laiką. 96 procentus viso jūsų dienos laiko užims viskas, kas yra susiję su kūdikio maitinimu ir jo maisto šalinimu. Likusius 4 procentus savo laiko praleisite sukdami galvą, kaip užsidirbti pakankamai pinigų, kad jų užtektų maistui ir sauskelnėms. Būtent dėl šios nevilties, išsekimo ir iškreiptų perspektyvų dėl to, ką galite pasiekti, darbe tapsite labiau motyvuoti, atkaklesni ir efektyvesni.

Jūs sukūrėte žmogų.

Šis faktas panaikins visas ribas tarp to, kas, manėte, yra įmanoma ir neįmanoma. Galbūt galite skraidyti. Ar jau patikrinote tai?

Būdami ne darbo vietoje jūs kasdien vis labiau augsite. Jūsų gyvenimo perspektyva bus paveikta išgyvenimų, susijusių su jūsų vaiku. Siekdami apsaugoti šią paslapties kupiną būtybę, kuri, pasirodo, nuo šiol bus jūsų širdis, amžiams plaksianti kitame kūne, tapsite bebaimiais savanaudžiais, pasiryžusiais pasaulį padaryti geresne vieta.

Laiko planavimas ir tokio plano laikymasis nebebus problema. Jums nebereikės jokio žadintuvo. Visus šešerius metus aš pati nesikeldavau vėliau nei 5h 45min. Dalykai, dėl kurių nubusdavau – rėkimas, nosies valymas, žodžiai „pauostyk tai“ ir supratimas, kad mažas, tylus lordas Voldemortas akylai stovi mano lovos kojūgalyje.

Jums neprireiks jokio dienotvarkės – jūs paprasčiausiai niekur neisite. Jei visgi kur susiruošite, paprasčiausias laukimas, kad kas nors neįprasto nutiks, pavers visą jūsų dieną nepamirštama. Pirmosiomis savaitėmis išvyka į prekybos centrą prilygs karališkųjų vestuvių fanfaroms ir spindesiui.

Jus tapsite paprastesni. Dėl laiko stygiaus neteksite visų „draugų“ ir įsipareigojimų. Negalėsite net pagalvoti, kad jūsų spintoje galima rasti kitokių drabužių nei pižama ar kitų tik po namus vaikščioti skirtų drabužių. Ir tai yra gerai – jūsų nebekamuos troškimas būti šauniais ir keliauti.

Tuo metu, kai pati turėjau du mažamečius vaikus ir dirbau trijuose darbuose, pradėjau svajoti apie laiką, kai man daugiau niekada nebereiks nieko daryti ir niekur eiti. Štai kodėl tėvai savo paaugliams vaikams dažnai atrodo tokie nuobodūs, tačiau vėliau juos nustebina pradėję užsiimti kokia nors įdomia veikla.

Tėvams iš pradžių tereikia labai daug poilsio. Kalbant apie visas pasaulyje vyraujančias tendencijas, jos jums nerūpės ir tikrai jų neseksite. Jūs patys sukūrėte savo pačių vis artėjančio senėjimo įrodymą. Susitaikykite su tuo, kad senstate. Tai padeda suprasti, kad viena dieną mirsite ir kad to nereikia bijoti.

Gyvensite šia diena, bet ne todėl, kad būsite per daug užsiėmę, kad galvotumėte apie rytdieną, bet dėl to, kad kiekviena diena parodys, koks šokiruojančiai trumpas, linksmas, stebuklingas ir vertingas paprastas šeimyninis gyvenimas yra. Ir kuo toliau, tuo labiau tokio gyvenimo trokšite. Tačiau taip bus tik tuo atveju, jei jums sekasi. Ir labai tikiuosi, kad jums netrūksta sėkmės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)