aA
Dėl savo nepakartojamo skonio ir patrauklios išvaizdos braškes galima vadinti sezono karalienėmis. Iš jų galima pasigaminti puikiausių desertų. Pyragai, tortai, marmeladai… Kas galėtų prieš tai atsilaikyti?
12 porcijų

150 g miltų,
50 g maltų migdolų,
200 g cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
100 g sviesto,
2 kiaušiniai,
1 pakelis vanilinio cukraus,
200 ml pieno,
300 g grietinės,
5 kiaušinių tryniai,
200 g braškių,
100 g migdolų drožlių,
žiupsnelis cinamono.

Gaminimas

1. Dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus,20 g cukraus, druską, gabaliukais sukapotą atšaldytą sviestą ir 1 kiaušinį. Paruoštą tešlą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C°. Pieną sumaišykite su grietine ir vaniliniu cukrumi ir užvirinkite. Kol praauš, kitame inde išplakite kiaušinių trynius su 1 visu kiaušiniu ir 120 g cukraus. Į plakinį supilkite pieno – grietinės mišinį, įstatykite į indą su verdančiu vandeniu, pastatykite ant viryklės ir maišykite, kol sutirštės. Paskui perkoškite per sietelį.

3. Kepimo formą ištepkite riebalais ir išklokite ją iškočiota tešla. Ant viršaus užklokite pergamentinį popierių ir užberkite žirnių ar pupelių. Kepkite 15 min, paskui ant tešlos iškrėskite paruoštą kremą ir kepkite 140 C° dar valandą.

4. Braškes nuplaukite ir supjaustykite į 4 dalis. Iškepusį pyragą apdėliokite braškių dalelėmis ir pabarstykite migdolų drožlėmis bei cukrumi ir įdėkite kelioms minutėms į orkaitę, nustatę grilio režimą. Kai cukrus aptirps, pyragas bus gatavas.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ketvertuko šeimoje po kaltinimų vyrui – skaudūs išbandymai: motina ryžosi prabilti atvirai (6)

Ašaros, pakilęs kraujo spaudimas ir dingstantis pienas – pirmojo Panevėžyje ir šešto Lietuvoje...

Tamsiausių XX a. laikų atgarsiai grįžta: ištisa tauta sąmoningai marinama badu (26)

Pasaulį šokiravęs žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymas verčia priminti, kad Saudo Arabijos...

Prie Estijos pakilimo prisidėjęs estas: nustokite pagaliau su mumis lygintis (179)

Svarbiausia ir pagrindinė idėja Lietuvai – pagaliau nustoti lyginti save su estais. Taip teigia...

Mirusiųjų kūnus ruošiantis tanatopraktikas – apie išnarstytus organus ir paskutinius artimųjų prašymus (42)

„Po trijų mėnesių iškastas ketvirčiuotas kūnas, kurį reikėjo surinkti ir pašarvoti atvirame...

„Žalgiris“ 41 taško skirtumu nušlavė „Šiaulius“ (3)

Viso susitikimo metu dominavęs Kauno „Žalgiris“ (10-1) pasiekė įspūdingą pergalę...

Beveik 100 kg svėrusi moteris pamena: eini ir rėkia „karve, kiaule“ (22)

Sanatorija GRADIALI Palangoje ir naujienų portalas DELFI dar rugsėjo pradžioje paskelbė konkursą,...

Dermatologė apie labai paplitusios ligos valdymą: netikėkite įsigalėjusiais mitais

Sergant akne prausti veidą galima ne dažniau kaip du kartus per dieną, kitaip nusiplaus odos...

Tapinas apie į Latviją neišskridusią Grybauskaitę: man nesueina galai niekaip (472)

Sekmadienį Lietuvą apskriejo žinia, kad dėl lėktuvo gedimo prezidentė Dalia Grybauskaitė...

Rimvydas Valatka. Sadomazohistinė valstiečių Seimo archeologija (117)

Archeologai sostinės Reformatų skvere atkasė reformatų bažnyčios liekanas. Pavadino ją...