Dėl savo nepakartojamo skonio ir patrauklios išvaizdos braškes galima vadinti sezono karalienėmis. Iš jų galima pasigaminti puikiausių desertų. Pyragai, tortai, marmeladai… Kas galėtų prieš tai atsilaikyti?
12 porcijų

150 g miltų,
50 g maltų migdolų,
200 g cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
100 g sviesto,
2 kiaušiniai,
1 pakelis vanilinio cukraus,
200 ml pieno,
300 g grietinės,
5 kiaušinių tryniai,
200 g braškių,
100 g migdolų drožlių,
žiupsnelis cinamono.

Gaminimas

1. Dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus,20 g cukraus, druską, gabaliukais sukapotą atšaldytą sviestą ir 1 kiaušinį. Paruoštą tešlą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C°. Pieną sumaišykite su grietine ir vaniliniu cukrumi ir užvirinkite. Kol praauš, kitame inde išplakite kiaušinių trynius su 1 visu kiaušiniu ir 120 g cukraus. Į plakinį supilkite pieno – grietinės mišinį, įstatykite į indą su verdančiu vandeniu, pastatykite ant viryklės ir maišykite, kol sutirštės. Paskui perkoškite per sietelį.

3. Kepimo formą ištepkite riebalais ir išklokite ją iškočiota tešla. Ant viršaus užklokite pergamentinį popierių ir užberkite žirnių ar pupelių. Kepkite 15 min, paskui ant tešlos iškrėskite paruoštą kremą ir kepkite 140 C° dar valandą.

4. Braškes nuplaukite ir supjaustykite į 4 dalis. Iškepusį pyragą apdėliokite braškių dalelėmis ir pabarstykite migdolų drožlėmis bei cukrumi ir įdėkite kelioms minutėms į orkaitę, nustatę grilio režimą. Kai cukrus aptirps, pyragas bus gatavas.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Orai: po trumpo lietaus temperatūra pašėlusiai kils – galimas 30 laipsnių karštis (4)

Itin gražiais ir šiltais orais lepinusi gegužė nesiliaus mūsų stebinti ir toliau. Savaitės...

Odontologės įspėja: neatlikus įprastos procedūros, gresia baisios ligos ir byrantys dantys (141)

Kada paskutinį kartą jums buvo atlikta burnos higienos procedūra? Odontologės įspėja, kad...

Priverstinė emigracija į Norvegiją neatšaldė svajonės laimę kurti Lietuvoje (75)

Po studijų kelių įmonių biuruose dirbusi Vaida Juodževičiūtė metė sau iššūkį ir prieš...

6 priežastys atsisakyti „Chrome“ naršyklės (157)

Naršyklė yra nepakankamai saugi, greičiau iškrauna nešiojamojo kompiuterio bateriją, perduoda...

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas užfiksuotas pikantiškoje vietoje (106)

Antradienio vakarą Druskininkų miesto meras Ričardas Malinauskas leido kartu su šimtais...

Mitais apipinti Balio paplūdimiai vilioja ir atstumia (9)

Balio salą gaubia daugybė senųjų ir modernių mitų. Vienas garsiausių – kad į šią salą...

DELFI skaitytojai atvėrė namų duris: pamatykite, kaip jie gyvena (19)

Konkursas „Interjeras, kurį sukūriau pats“ paskatino daugybę DELFI skaitytojų pasidalinti savo...

Kodėl meluojame, kalbėdami apie seksą? (10)

Daugybę metų visuomenėje gyvuoja stereotipas, bylojantis apie tai, kad vyrai turi gerokai daugiau...

Kilniaširdiškas keturmečio poelgis sugraudino daugelį (2)

Austinas Perine‘as, keturmetis iš Birmingamo, Alabamos valstijos, tapo tikra vietos įžymybe, kai...

Neišnaudotų resursų dar turintis Maksvytis: tikiuosi, duosime gerą kovą „Lietuvos rytui“

Klaipėdos „Neptūnas“ nors ne tiesiausiu keliu, tačiau galingu akordu užbaigė...