Vaikų neturintys žmonės ilgiau miega

Beveik 75 proc. vaikų neturinčių žmonių tvirtina, kad vidutiniškai miega ilgiau nei 8 val. per parą. O 29 proc. vaikus auginančių žmonių teigia, kad per parą miega mažiau nei 6 val. Galbūt dėl šios priežasties 28 proc. tėvų kasdien nuo ryto gurkšnoja kavą, skelbia delfi.lv.

Vaikų neturintys žmonės sveikesni

Beveik 73 proc. vaikų neturinčių žmonių tvirtina, kad niekada nevaikšto į greitojo maisto užkandines. 54 proc. tėvų kasdien rūko. 38 proc. vaikų neturinčių žmonių bent kartą per savaitę eina į sporto salę, o 17 proc. tėvų visiškai nesimankština. 10 proc. tėvų turi antsvorio.
Vaikų neturintys žmonės turi didesnę finansinę laisvę ir daugiau galimybių kopti karjeros laiptais
41 proc. tėvų, kai įmanoma, naudojasi nuolaidomis, o vaikų neturintys žmonės du kartus dažniau pasilieka 20 proc. mėnesinio atlyginimo. Taip yra todėl, kad vaikų neturinčių respondentų grupėje aukštojo išsilavinimo rodiklis yra 29 proc. didesnis nei vaikus auginančių žmonių.

Vaikų neturintys žmonės gyvena įdomesnį socialinį gyvenimą

Vaikų neturintys žmonės mažiausiai kartą per mėnesį eina į brangius restoranus, apie 62 proc. sako, kad kelionės – jų pomėgis, 86 proc. teigia tenkinantys savo poreikius ir norus, kai įmanoma.

Vaikų neturintys žmonės dažniau eina į kiną, žiūri filmus ir laidas

Vaikų neturintys žmonės 95 proc. atvejų teigia žiūrintys mėgstamas televizijos laidas, 41 proc. sako klausantys mėgstamos muzikos. Jie 39 proc. dažniau nei vaikus auginantys žmonės eina į teatrą, t. y. bent kartą per mėnesį. 

Tėvai dažniau įsirašinėja laidas ir rečiau žiūri kelias serialo serijas iš eilės.

Tėvai nervingesni

Nors tėvai dažniau gyvena užmiestyje, jie 27 proc. dažniau nei vaikų neturintys žmonės jaudinasi dėl smurto ir prievartos šeimoje. Taip yra todėl, kad apie 51 proc. tėvų žiūri žinių laidas, kuriose kasdien kalbama apie nusikaltimus. Tėvai dažnai jaudinasi dėl ekonominės situacijos šalyje, dėl švietimo, sveikatos apsaugos, mokesčio ir daugelio kitų dalykų.

Tėvai dažniau patiria stresą

Vaikų neturintys žmonės 23 proc. dažniau nei tėvai sako, kad jų gyvenimas tikrai nėra nuolatinis stresas. Tiesa, pažymėtina, kad jie 16 proc. dažniau vartoja receptinius vaistus nuo nerimo.

Tėvai dažniau ilgisi praeities

Vienas iš anketos klausimų buvo apie keliones laiku. Dalyviai turėjo pasirinkti variantą iš praeities ar ateities. Tėvų grupė 12,5 proc. dažniau rinkosi kelionę į praeitį. Vaikų neturintys žmonės 30 proc. dažniau atsakė, kad mieliau renkasi ateitį.

Tai galima interpretuoti įvairiai. Galbūt tėvai nori vėl išgyventi mokyklinius metus ir grįžti į laikotarpį, kai šeimyninis gyvenimas atrodė idiliškas.


Vaikų neturintys žmonės laimingesni

Tai bent netikėtumas – į klausimą, ar yra laimingi, daugiau nei 33 proc. tėvų atsakė, kad yra labai laimingi. Vaikų neturintys žmonės 27 proc. dažniau atsakė, kad yra nelaimingi arba labai nelaimingi. Kodėl gi?

Nepaisant visų negatyvių gyvenimo aplinkybių – streso, nesveiko gyvenimo būdo, socialinio gyvenimo nebuvimo, atitrūkimo nuo masinės kultūros ir jaunystės ilgesio, tėvai mano, kad yra laimingi. Nėra paaiškinimo, kokia tokio rezultato priežastis, visgi akivaizdu, kad laimę suteikia ne tik gyvenimas be rūpesčių ir turiningas visuomeninis gyvenimas. Laimė yra ir šeimos kūrimas, vaikų auklėjimas, aukojimasis vienas dėl kito, besąlygiška meilė. Tik gaila, kad „šeimyniniame pakete“ nėra aštuonių valandų miego.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (335)