Siūlome pasigaminti kiaulienos mentę pagal Šiaurės Karolinos gyventojų receptą. Tačiau nusiteikite, kad tai bus kur kas ilgesnis darbas nei šašlykų kepimas. Tačiau rezultatas turėtų būti vertas to vargo. Taigi, apsiginkluokite kantrybe bei žiniomis ir - pirmyn!
Į paruoštą rūkyklos kamerą, riebiąja dalimi į apačią, dedama sūdyta ir prieskoniais pabarstyta kiaulienos mentė. Po valandos ji apverčiama riebiąja dalimi į viršų. Rūkymo kameroje dūmai turi būti maždaug 100°C temperatūros. Taip mėsa rūkoma 8 valandas, kas valandą ant anglies užmetant galvutę česnako. Vertikalioje vandens rūkykloje ilgiau rūkyti neįmanoma, nes baigia sudegti anglis. Malkomis kūrenamoje rūkykloje mėsa galėtų būti rūkoma iki 12 valandų.

Iškart po rūkymo, neatvėsusi mėsa dedama į metalinį dubenį ir patalpinama į orkaitę ar naujai pakurstytą tą pačią rūkyklą dar dviems valandoms. Orkaitėje turi būti 130-140°C temperatūra, o į dubenį pilamas silpnas actas, kad mėsa neišdžiūtų. Išimta iš orkaitės mėsa supjaustoma mažais gabalėliais ir sudedama į keptuvę. Drauge gaminamas užpilas iš 300ml obuolių sidro acto bei 1-2 arbatinių šaukštelių kajeno pipirų (maltų ar dribsnių pavidalu).

Barbekiu gaminimas

Pusę šio padažo bei 2-3 stiklinės sūdyto vandens įpilama į keptuvę su mėsa. Šis skystis garinamas ant vidutinio stiprumo liepsnos, palaipsniui pilant likusį sidro acto užpilą. Mėsa kaitinama tol, kol skystis išgaruoja ir pradeda skirtis tik iš mentele spaudžiamos kiaulienos. Garnyras gali būti įvairiais būdais paruoštos pupelės. BBQ žinovai jį papildo bulvėmis bei ryžiais. Tinkamas derinys, jei neskaičiuojate kalorijų.

BBQ žinovai rūkydami maistą retai naudoja mėsos drėkinimo padažą. Šiaurės Karolinoje gerai rūkyta kiaulės mentės mėsa plėšoma rankomis. Ji vadinama "Plėšomas paršas". Norintiems pabandyti pateikiame mėsos drėkinamojo bei paprasto BBQ padažo receptai. Valgant šviežiai rūkytos mėsos patiekalą, norisi jį užgerti. Geriausiai tam tiks šaldyta arbata, alus arba JAV, Kalifornijoje, pagamintas raudonas vynas iš Zinfandel veislės vynuogių

BBQ padažai

Barbekiu čili padažas

Drėkinamasis padažas - 1

Sudėtis:

Stiklinė vyno,
5 arb.š. Vorčesterio padažo,
Beveik pilna stiklinė žolėmis aromatizuoto aliejaus,
3 šaukšteliai sviesto,
Valgomasis šaukštas pjaustytos citrinos,
3 valg.š. maltų gvazdikėlių,
Po 2 arb.š. malto imbiero, garstyčių miltelių.

Gaminimas:

Sumaišyti komponentus keptuvėje ir kaitinti iki vientisos masės.

Drėkinamasis padažas - 2

Sudėtis:

1 svogūnas,
1 šaukštas aliejaus,
Stiklinė pomidorų pastos,
Litras konservuotų pomidorų su sultim,
Po 1 šaukštą rudo ir balto cukraus,
Pusė šaukšto druskos,
Pusė šaukšto pipirų,
Pusė šaukšto saldžiosios paprikos,
Pusė šaukšto čili,
Stiklinė apelsinų sulčių,
2 šaukštai Dižono garstyčių.

Gaminimas:

Sunkioje keptuvėje pakepinti svogūną, kol taps gelsvai rudas. Sudėti likusius komponentus, viską užvirinti ir dar 3-4 valandas garinti neuždengus ant labai mažos ugnies.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Ruoškitės: šildymo sąskaitose laukia staigmena (131)

Nors šildymo sąskaitos dydis labai priklauso nuo suvartojamos šilumos kiekio, sostinė, o ir kiti...

Valstybės tarnautojai įsiuto dėl pareiginės algos dydžio: tai yra nepadoru (193)

Valstybės tarnautojai piktinasi siūlomu jų pareiginės algos baziniu dydžiu, pasak jų, teikti...

Byloje dėl kompozitoriaus Dobrovolskio nužudymo – naujas posūkis: prokuroras prašo nuteisti tik vieną kaltinamųjų siūlo įkalinti 12 metų (14)

Į prieštaringai vertinamą Vilniaus barą „Vingrių 17“ (buvusį „Psichbarį“), prie kurio...

A. Veryga sako besidžiaugiantis ažiotažu dėl receptinių vaistų (12)

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako netgi besidžiaugiantis kilusiu ažiotažu dėl...

Atsisako planų įvesti naują elektros mokestį (19)

Ketvirtadienį Energijos skirstymo operatorius („Eso“) išplatino pranešimą, kad siūlyto 1 Eur...

Į Lietuvą ateina naujas prekybos tinklas (50)

Mažmeninės prekybos tinklas „ Pepco “, valdantis daugiau kaip 1200 parduotuvių keliose Vidurio...

Mįslinga povandeninio laivo istorija: skelbiama apie rastą objektą (2)

Skelbiama, kad JAV lėktuvas vietoje, iš kur paskutinį signalą pasiuntė Argentinos povandeninis...

Bažnyčia šiaušiasi prieš Šimašiaus sumanymą (324)

Sparčiai augančiame Vilniaus Pilaitės rajone ėmė trūkti ne tik darželių, bet ir mokyklų....

Įspėja dėl padėties Luhanske: visos jėgos struktūros pasiruošusios galimam puolimui  gali baigtis taikių gyventojų aukomis (129)

Ekspertų teigimu, prorusiškų separatistų lyderių konfliktas gali baigtis taikių gyventojų...

Tokių unikalių vaistų kaip šis gamtoje ne tiek ir daug: įsitikinsite per 10 dienų (34)

Šių dienų aktualija nelabai maloni – visi be galo bijo su vidur iuoti. Mat iš visur bėdoja, kad...