aA
Kiekvienas šio pyrago kąsnis ištirps burnoje – užburiantis aviečių aromatas ir švelni grietinėlė…
Aviečių pyragas su grietinėlės kremu
Aviečių pyragas su grietinėlės kremu
Aviečių pyragas su grietinėlės kremu

12 porcijų

Trapiai tešlai:

200 g miltų,
130 g sviesto,
75 g cukraus,
2 valg. šaukšt. pieno,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Kremui:

1 pakelis vanilinio pudingo miltelių,
500 ml grietinėlės,
4 valg. šaukšt. pieno,
100 g cukraus,
250 šviežių arba šaldytų aviečių.

1. Į dubenį suberkite miltus, 175 g cukraus, sutrupinkite atšaldytą sviestą ir supilkite 2 valg. šaukšt. pieno. Iš visų produktų greitai suminkykite tešlą, suvyniokite ją į plėvelę ir padėkite šaltai pusvalandžiui.

2. Ištepkite riebalais išardomą kepimo formą ir išklokite ją iškočiota tešla, padarydami nedidelį bortelį. Ant tešlos ištieskite kepimo popierių, padarant kraštelius ir išberkite ant jo 0,5 kg žirnių, lęšių arba pupelių. Kepkite orkaitėje maždaug 15 min, kol tešla truputį sukietės ir tešlos bortelis pats laikysis. Išimkite iš orkaitės ir nuimkite popierių su žirniais.

3. Kol tešla keps, sumaišykite pudingo miltelius su 4 valg. šaukšt. pieno, kol krakmolas išsileis. Kitame puode užvirinkite grietinėlę su 100 g cukraus ir supilkite į ją plona srovele nuolat maišant ištirpintus pudingo miltelius.

4. Ant apkeptos tešlos iškrėskite kremą ir užberkite ant viršaus avietes. Jeigu norite, galite jas sumaišyti su kremu. Įdėkite į orkaitę ir kepkite pyragą dar 40 min. 175° temperatūroje. Iškepusį būtinai atvėsinkite.

Energetinė vertė: 310 kcal/1 porc.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Psichoterapeutas: jei situacija tęsis dar 6 savaites, bus kardinalių socialinių pokyčių (626)

Nors pandemija palies visas gyvenimo sritis, ypatingą svarbą turi kintanti socialinė...

Niūri britų mokslininkų prognozė: mirčių nuo COVID-19 skaičius gali būti sukrečiantis JAV ekspertas: aukų šalyje gali būti iki 200 tūkst. (269)

Nepaisant įgyvendinamų griežtų priemonių, Imperatoriškojo koledžo Londone mokslininkai...

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti dar 23 COVID-19 atvejai: bendras skaičius – 460 (389)

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad šiandien, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti dar...

Mėnesio prognozė: po anomaliai šilto kovo balandis bus itin kontrastingas (39)

Artėjantis balandis gali būti itin permainingas, rodo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos...

Pokyčiai darbovietėje: 5 patarimai, kaip elgtis vadovui, kad virusas atneštų mažiau nuostolių (22)

Kol kas nėra visiškai aišku, kokiu mastu COVID-19 plitimas paveiks mūsų socialinį gyvenimą ir...

Klaipėdos ligoninės vadovas: palatų sergantiems koronavirusu netrukus gali nebeužtekti (316)

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis sako, kad jau kitą savaitę...

Trumpas: JAV nemokės už Britanijos princo Harry ir jo šeimos apsaugą (53)

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį pareiškė, kad jo šalis neketina apmokėti...

Dirbtinis intelektas plinta žaibiškai: ar sulauksime, kad žmones pakeis robotai? (40)

Kada pasiteisina investicijos į dirbtinį intelektą (DI) ir kada reikia imtis kitų priemonių,...

Vilniuje nusileido lėktuvai su lietuviais iš Tenerifės, Frankfurto, Paryžiaus (241)

Vilniaus oro uoste sekmadienio vakarą nusileido lėktuvai su Lietuvos piliečiais iš Tenerifės,...

14-oji karantino diena. Tobuliausias ir skaniausias desertas (27)

Visi turime savo mėgstamiausią desertą, tai šį kartą supažindinsiu su savo mėgiamiausiu, kurį...

|Maža didelių žinių kaina