I. AŠ TAVIMI TIKIU.

Viena mama pasidalijo tuo, kaip šie žodžiai grįžo bumerangu. Kartą ji pametė automobilio raktelius. Ilgai ieškojusi po visus namus, iš nuovargio prisėdo ant sofos ir užsimerkė. Netikėtai pajuto šalia prisiglaudusį trejų metų sūnų, kuris tyliai pasakė: „ Mamyte, aš žinau, tu gali surasti savo raktus. Aš tavimi tikiu! “ Tai suteikė motinai antrą kvėpavimą. Ji pakilo nuo sofos, atitraukė komodą ir „eureka“ – ten gulėjo užkritę raktai.

II. NIEKADA NEPASIDUOK!

Šie žodžiai gali padėti ieškoti išeities iš probleminės situacijos. Svarbu parodyti vaikui, kad nepasiduoti, tai nereiškia atkakliai stengtis pasiekti tikslą ten, kur niekas nesikeičia nepaisant visų pastangų. Tokioje situacijoje nepasiduoti – tai reiškia būti atviru kitokiems sprendimams, kurie gali padėti, jeigu apgalvoji naują strategiją.

III. MES MOKOMĖS VEIKDAMI.

Vaikai turi žinoti, jog klaidos ir sunkumai – tai normalus reiškinys. Išmokę nenusivilti savimi nedidelėse nesėkmėse, jie sugebės pasiruošti svarbiems savo gyvenimo sprendimams.

IV. KIEKVIENAS PROFESIONALAS KAŽKADA BUVO MOKINYS, KAIP TU DABAR.

Žinodami, kad visi daug pasiekę žmonės savo laiku mokėsi ir klydo, jūsų vaikai suvoks, kad kantrybė, atkaklumas ir pastangos yra žymiai svarbiau nei tobulumas.

V. PRALAIMĖJIMAS – TAI NE PASIRINKIMAS.

Mokyti vaikus, kad kiekviena patirtis yra pamoka, nauja galimybė ir būdas kurti naujas strategijas. Pralaimėti – tai ne pasirinkimas. Pasirinkimas – mokytis, augti, pasitikėti savo jėgomis ir didžiuotis savo atkaklumu.

VI. TU PRIVALAI MOKYTIS IŠ KIEKVIENOS SAVO ŽAIZDOS.

Kiekvieną kartą, kai jūsų vaikas patenka į nemalonią situaciją ir joje patiria nuoskaudą, svarbu paklausti – kokią pamoka iš to išmoko. Tai gyvenimo mokykla – kiekviena mėlynė ir įbrėžimas turi prasmę ir mus kažko moko. Svarbu padaryti išvadas.

VII. TU SAUGUS. TU APSUPTAS MEILE IR RŪPESČIU.

Prisiminkite savo vaikystę, kai jautėtės saugus ir mylimas. Tai suteikia pasitikėjimą savo jėgomis, suteikia drąsos ir harmonijos pojūtį.

Kiekvieną vakarą prieš miegą galima kartoti vaikui šiuos žodžius, lai jie lydi jį per visą gyvenimą, ir jam jau suaugusiam sunkumų metu padeda išlikti drąsiu ir savimi pasitikinčiu žmogumi.

Pagal Karen Salmansohn