Jei klausimas apie tai, kaip sutarti su anyta, jums nėra aktualus, galimi vienas iš dviejų variantų: arba jūs kol kas neištekėjusi, arba priklausote tai laimingų marčių kategorijai, kurios su mylimojo mama palaiko šiltus draugiškus santykius arba bent jau komfortišką neutralitetą. Kad ir kokia sunki atrodytų ši užduotis, ignoruoti ją beprasmiška: jūsų vyro gyvenime visada bus dar viena moteris – jo mama, ir kuo ji bus – jūsų sąjungininke, pagalbininke ar priešininke – daugeliu aspektų priklauso nuo jūsų.

1. Atsisakykite konkurencijos

Dažnai blogų santykių su anyta priežastis – paprasčiausia konkurencija. Ne visoms motinoms pavyksta susitaikyti su mintimi apie tai, kad kažkas sugeba pasirūpinti jos mylimu sūnumi geriau, nei ji pati. Todėl ji ir kabinėjasi, kritikuoja ir išsako pastabas dėl kiekvienos smulkmenos – nuo jūsų kulinarinių gebėjimų iki drabužių stiliaus. 

Pasitelkite kantrybę ir pamėginkite nekonkuruoti su mylimojo mama dėl „pačios geriausios“ titulo, verčiau pripažinkite jos patirtį ir pranašumą. „Niekada neišmoksiu būti tokia puikia šeimininke, kaip jūs!“ – kartais vien tokios paprastos frazės pakanka, kad ištirptų ledai ir išvengtumėte eilinio kivirčo.

2. Nesutikite gyventi kartu

Nors tai atrodo banalu, bet, nepaisant akivaizdžių finansinių ir buitinių pranašumų, gyvenimas po vienu stogu su anyta – tiesiausias kelias į sugadintus santykius ne tik su ja, bet ir su mylimu vyru.

Kiekvienuose namuose egzistuoja nerašytas taisyklių kodeksas, ir jei gyvensite kartu, šias taisykles nustatinės būtent anyta, reiškia, jums teks gaminti, plauti indus, tvarkytis ir net eiti miegoti ir keltis pagal jos grafiką ir įpročius. Kokie šilti santykiai jus besietų, anksčiau ar vėliau abipusis susierzinimas virs skandalu, po kurio galiausiai jūs vis vien išsiskirsite, o atkurti sugadintus santykius nebus taip paprasta.

3. Paprašykite patarimo

Stebėdamos suaugusiais tampančius vaikus, mamos kartais ima bijoti, kad taps jiems nebereikalingos – todėl ir pradeda įkyriai kištis į svetimą gyvenimą, nurodinėdamos, kuo geriausia gydyti peršalimą ir kaip teisingai auklėti vaikus. Vietoj to, kad įrodinėtumėte anytai, kad ir pati viską išmanote, pasistenkite užbėgti konfliktui už akių ir kreipkitės patarimo pirma. Visų pirma, domėdamasi anytos nuomone, jūs parodote, kad pripažįstate jos autoritetą ir ji jums yra reikalinga. Be to, jos patirtis padės jums ir tikrai gali praversti – argi ne malonu išgirsti iš mylimojo, kad jūsų iškeptas pyragas „toks pat skanus, kaip mamos“?

4. Neatviraukite

Net jei jūsų santykiai su anyta kaip reta šilti ir draugiški, jai nebūtina žinoti apie jūsų problemas darbe su vadovybe ar santykius su buvusiais vaikinais. Derėtų vengti ir skausmingų temų, kurios gali išprovokuoti konfliktą – pavyzdžiui, kalbų apie politiką. Atminkite, kad kilus konfliktui visa, ką neatsargiai prisipažinote, gali būti panaudota prieš jus, todėl stenkitės atrinkti, ką sakote.

5. Dėkokite

Ko gero, pats paprasčiausias atsakymas į klausimą, kaip pagerinti santykius su anyta – išmokti sakyti „ačiū“. Pretekstą dėkingumui galima rasti visada – nesidrovėdama jį išreikškite ir negailėkite gerų žodžių: sakykite „ačiū“ už dėmesį, už pagalbą, net už pastabą, kuri jums atrodo netaktiška ir kvaila. Nepamirškite, kad būtent šiai moteriai jūs turite būti dėkinga už svarbiausio savo gyvenimo žmogaus gyvybę – vien jau už tai reikėtų jai būti be galo dėkingai.

6. Prisiimkite atsakomybę

Svarbu, kad geri santykiai su anyta taptų jūsų tikslu – net jei jos charakteris išskirtinai sunkus, ir ji pati nesiima jokių priemonių, kad su jumis susidraugautų. Nepamirškite apie tai, kad santykiai su sutuoktinio mama neišvengiamai turės įtakos jūsų šeimos atmosferai, reiškia, juos sukurti yra jūsų strateginė užduotis. Gal jums ir nepavyks tapti geriausiomis draugėmis, bet pasiekti ramių bičiuliškų santykių lygmenį tikrai įmanoma. Svarbiausia – nuspręskite, kad jūs prisiimate atsakomybę už šiuos santykius ir esate pasiruošusi būti lanksti ir priimti kompromisus.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)