Gyvenkite aktyviau

Pasikalbėkite ir paieškokite sprendimų, kaip galima gyventi sveikiau ir aktyviau. Be to, tai bus puikus pavyzdys jūsų vaikams. Į parką galite ne važiuoti automobiliu, o eiti pėstute. Pasiimkite kamuolį ir žaiskite krepšinį ar futbolą. Tai paprasta, protinga ir lengvai įgyvendinama idėja.

Kartu pramogaukite

Kartą per savaitę galite patogiai įsitaisyti didelėje lovoje ir žiūrėti visai šeimai skirtus filmus. Galite balsu skaityti knygas, kvailioti, juoktis ir tiesiog kalbėtis. Pamatysite, kad taip leisti laiką su šeima yra nepaprastai smagu.

Kartu gaminkite vakarienę

Nebūtinai vakarienę - galite gaminti ir pusryčius, ir pietus! Ne kiekvieną vakarą, bet bent jau kartą per savaitę visi kartu nuspręskite, ką valgysite vakarienei. Kiekvienas šeimos narys gali išsirinkti vieną mėgstamą užkandį ar patiekalą, kuriuos paskui visi kartu gaminsite. Patikėkite, labai smagu stebėti, kaip vaikai mokosi gaminti maistą. Jie išmoksta sverti ir matuoti, sužino, kas yra komandos darbas, ugdo savo kūrybiškumą.

Be to, jei vaikai padeda gaminti vakarienę, jų nereikia raginti valgyti!

Laikykitės režimo

Nors ir menkiausi pasikeitimai šeimoje gali išmušti vaikus iš įprasto dienos režimo. Užtenka, kad tėtis arba mama išvyksta į komandiruotę, ir visa tvarka namuose gali sugriūti. Pasistenkite, kad to nenutiktų.

Kelkitės, pusryčiaukite ir išeikite iš namų tuo pačiu laiku, kaip ir visuomet. Vaikams patinka žinoti, kad vakarais, pamiegoję pietų pogulio, jie turės laiko pažaisti ir padaryti namų darbelius, tada pavakarieniaus, nusipraus ir eis miegoti. Jie žino, ko tikėtis, todėl viskas vyksta sklandžiau.

Šeimos hobis

Gyventi daug smagiau, jeigu šeimos nariai turi savo mėgstamų užsiėmimų. Viena iš jų gali būti sodininkystė. Vaikai mieliau padės sėti ir ravėti, jei leisite jiems padėti nuspręsti, ką sodinti. Jiems patinka stebėti, kaip iš mažos sėklytės išauga naujas augalas. Smagu, kad vaikai žino, iš kur ant mūsų stalo patenka maistas ir kaip užauga vaisiai ir daržovės.

O kokie dalykai suteikia truputį daugiau laimės jūsų šeimai?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)