1. Prausti vaiką tenka dažniau nei praustis pačiam

Nors paprastai vyrai prausiasi kasdien, vaikus tenka prausti mažiausiai tris kartus per dieną. Panašu, kad vaikai išsitepa dažniau nei suaugusieji. Be to, jaunajam tėveliui beveik nebelieka laiko ramiai nusiprausti, nes jei ir jaučia tam poreikį.

2. Dažnai tenka gultis vėlai, tačiau kalti ne vakarėliai

Daugumai pirmo vaiko susilaukusių tėvų tenka keltis naktį, tačiau tai nesusiję su smagiais vakarėliais ar alkoholiniais kokteliais. Keltis tenka dėl būtinybės papildyti buteliuką, pasakoti prasmės neturinčias istorijas ir labai ilgai sūpuoti kūdikį, rašo lifehack.org.

3. Namuose atsirado gyvas žadintuvas

Iš tikrųjų tėvui nėra jokio poreikio turėti žadintuvą. Juk namuose gyvena niekada neišsikraunantis gyvas žadintuvas. Tiesa, šis gyvas žadintuvo analogas pats pasirenka, kada prikelti visus namus, neatsiklausdamas kitų nuomonės.

4. „Dar kartą“ nereiškia „dar vieną kartą“

Jei stumiate sūpynes, o vaikas šaukia: „dar kartą, tėveli”, nusiteikite iš karto, kad karto nepakaks. Iš tikrųjų tai reiškia, kad jį supsite tol, kol ranka nutirps ir fiziškai nebeturėsite jėgų tai tęsti, tačiau net ir tada ausyse aidės: „nesustok, tėveli“.

5. Dar niekada sumušimų nebuvo tiek daug

Tėvui tenka susitaikyti su spyriais, kumščiavimu ir smūgiais iš alkūnės, nors prieš susilaukiant vaikų retam tenka patirti tiek smurto. Tiesa, vaikai nėra labai stiprūs, nors jų alkūnės būna labai aštrios.

6. Atskleistas stiliaus pojūtis

Mamos – ne vienintelės, sugebančios savo vaiką išpuošti kaip tikrą modelį. Tėčiai joms tikrai nenusileidžia ir mielai tobulina savo atžalų šukuosenas ir derina išskirtinius drabužių komplektus.

7. Pats sau cenzūra

Tenka pasitelkti išmonę, kai užsimanai nusikeikti prie vaikų. Privėrus pirštą spintelės durelėmis tenka gerokai pasukti galvą, kokius neutralius žodžius panaudoti šiai nepakartojamai emocijai išreikšti, o tai kartais tikrai nėra lengva padaryti.

8. Vaikams skirtos parduotuvės – antrieji namai

„Disney“, „Hello Kitty“, „Bild-A-Bear“ ir daugybė kitų vaikiškų prekių parduotuvių, jūsų atžaloms sukeliančių džiaugsmo priepuolį, neišvengiamai tarps jūsų antraisiais namais.

9. Įprotis eiti į tualetą kam nors stebint

Tėvai ne tik pripranta prie vaikų, su jais kalbančių net ir tada, kai jie būna tualete, jų tai net nebeglumina. Nors tai gali atrodyti keistokai, tačiau toks variantas kur kas geresnis, nei be priežiūros paliktas ir iškrėsti ką netinkamo galintis mažylis.

10. Įprotis žiūrėti vaikiškus televizijos kanalus

Per ganėtinai trumpą laiką suaugusiesiems skirtų televizijos kanalų vietą pergalingai užima vaikiški kanalai. Tiesą pasakius, tėvai paslapčia netgi mėgsta kai kuriuos animacinių filmukų herojus.

11. Auklės darbo ir tėvystės palyginimas kelia tik juoką

Auklės darbas jokiais būdais negali būti prilyginamas tėvystei, nes auklė su vaiku praleidžia vos kelias valandas, o tėvams tenka auklėmis dirbti mažiausiai du dešimtmečius už tai negaunant jokio atlygio.

12. Baltų drabužių ir vaikų nesuderinamumas

Vyras tikru tėčiu tampa tada, kai ima vengti baltos spalvos drabužių, nes supranta, kad baltas drabužis labai greitai nebebus baltas, nes ant jo atsiras padažo, piešimo priemonių ar kokių kitokių dar mažiau malonių dėmių.

13. Vaikiškų knygelių žavesys

Vaikams skirtos knygos iš tikrųjų yra ganėtinai įdomios. Skaitydami šias knygeles nuo pradžių vėl ir vėl ištobulinsite visų veikėjų balsus ne ką prasčiau už profesionalius aktorius.

14. Viešumoje naudojami slapyvardžiai

Daugelis vaikų neturinčių vyrų neigiamai vertina idėją viešumoje ištarti meilius žvėrelių pavadinimus, tačiau mažų vaikų turintys vyrai mielai savo atžalas vadina princesėmis ir angelėliais.

15. Geriausias darbas pasaulyje

Vėlyvi vakarai, ankstyvi rytai, vaikiški filmukai – visa tai galiausiai pasiteisina. Būtina nepamiršti, kad rūpinatės tobulu žmogumi, kuris jus myli labiausiai pasaulyje, todėl neabejotinai turite jaustis palaiminti, nes gyvenimas jums suteikė tokią dovaną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)