aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.
Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže
© Recepto autorė

Gamyboje galite naudoti ne tik baltąją žuvį, bet ir kitas jūros gėrybes. Prieš valgant – nepamirškite žuvies apšlakstyti citrinos sultimis – pridės papildomo skonio.

Reikės:

3 baltos žuvies file (tilapijos, pangasijos ar pan.)
1,5 arb. š. konservuotų kaparėlių
3 valg. š. baltojo vyno
1 arb. š. rudojo cukraus
200 ml virinto šalto vandens
4 didelės česnako skiltelės
2 arb. š. šviežios arba džiovintos petražolės
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. miltų
druskos, pipirų

Gaminimas:

Žuvį nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti riekelėmis susmulkintą česnaką, džiovintą petražolę, apkepti pora minučių, kol suminkštės. Tuomet sudėti miltus, gerai išmaišyti.

Po to supilti vandenį, vyną, viską gerai išmaišyti ir pakaitinti ant vidutinės ugnies pora minučių. Sudėti kaparėlius, cukrų (jei pagal Jūsų skonį nereikia, tuomet nedėkite), pakaitinti pora minučių ir po to sudėti žuvies file.

Žuvies file troškinkite padaže ant vidutinės kaitros apie 10 minučių vieną pusę ir 10 min kitą, pagardinkite druska, pipirais. Jei žuvis lengvai atsignyba – laikas skanauti, jei file storesnė, patroškinkite ilgiau.

Labai skanu su šparaginėmis pupelėmis ir keptais cukinijos griežinėliais.

Receptas ir foto iš skaitytojos Liucijos tinklarasčio www.lithuanianintheusa.com

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Pinigų tema lietuviams kalbėti gėda ne mažiau nei apie seksą: jei už žinias rašytų pažymį, dažnas gautų 4 (73)

Pinigų klausimas lietuviams kartais yra toks pats tabu kaip ir seksas ar politika. Dar labiau nejauku...

Kodėl lietuviški kurortai yra daug blogiau nei užsienio: turtingųjų pasaulis Interlakenas ir jo beprotiškos kainos (176)

„Niekada nevažiuočiau į lietuviškus kurortus“, „Palanga – brangi tragedija“, „Į...

13 daug antioksidantų turinčių produktų: valgydami juos kovojate su kenksmingais procesais organizme (4)

Antioksidantai yra junginiai, padedantys atitolinti ląstelių pažeidimus ar net galintys užkirsti...

Investuotojai nenurašo penktojo pagal dydį miesto: vaiduoklį keis nauja verslo oazė (12)

Nors per pastarąjį dešimtmetį Panevėžyje gyventojų sumažėjo daugiau nei dvidešimčia...

Iš „Misijos Sibiras“ grįžusi Amerikos lietuvaitė: dabar važinėsiu po Ameriką ir viską pasakosiu

Tarp šešiolikos šių metų ekspedicijos „ Misija Sibiras “ dalyvių pirmą kartą buvo...

Bretanė – vieta, kur saugoma istorija ir gerbiamos tradicijos (10)

Gerai išvystytas Prancūzijos greitųjų traukinių (TGV) transporto tinklas suteikia unikalią...

Linkytė ir Vaitiekūnas papasakojo apie slogias mintis ir kaip pavyko pamilti save (74)

Laisvės pikniko metu „Rytojaus jaunimo“ diskusijų zonoje didelio susidomėjimo sulaukė...

Gamtos ženklus stebinti dzūkė jau žino, kokie bus rudens orai ir kada sulauksime pirmojo sniego (78)

Gamtos ženklus stebinti ir orus pagal juos prognozuojanti marcinkoniškė Janina Janušauskienė...

Atostogos Maltoje prasidėjo sėdint ant akmens: nesitikėjo, kad kelionė taip pabrangs (24)

Mano atostogos prasidėjo nuvykus į Maltą , į mažą miestelį Mgarr, prie užrakintų durų....

„Serie A“ starte – neįskaitytas Ronaldo įvartis, „Bundeslygoje“ – pirmoji „Bayern“ pergalė (1)

Šeštadienio vakarą startavo Italijos futbolo „Serie A“ čempionatas. Pirmąją pergalę...