Produktai:
4 gabalėliai žuvie filė (be odelės ir be kaulų),
1/4 stiklinės baltojo vyno,
1/2 stiklinės grietinėlės,
3/4 stiklinės mėlynojo pelėsio sūrio,
1 šaukštelis juodųjų maltų pipirų,
2 šaukšteliai paprikos miltelių,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštas kajeno pipirų,
2 šaukštai aliejaus.
Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sumaišykite kajeno pipirus, juoduosius pipirus, paprikas ir druską, šiuo mišiniu ištrinkite žuvį.
Ant keptuvės pakaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies filė – maždaug po 2 minutes kiekvieną pusę. Sudėkite filė į gilią kepimo formą, pašaukite į įkaitintą orkaitę maždaug 4 – 6 minutėms.
Padažui įpilkite vyną į nedidelę keptuvę ir pakaitinkite. Kai išgaruos pusė vyno, sudėkite sutrupintą sūrį ir maišykite, kol masė taps vientisa. Sudėkite žuvį į lėkštes, apliekite padažu ir patiekite į stalą.
Skanaus!