4 porcijos

Produktai:

4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 žuvys (ešerys ar šviežia skumbrė),
keli svogūnų laiškai (smulkiai supjaustyti),
200 gramų džiovintų abrikosų (supjaustyti ir užpilti verdančiu vandeniu),
1 stiklinė kuskuso,
200 ml baltoo vyno,
pusės citrinos sultys ir žievelė,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nuskuskite žuvį, keliose vietose aštriu peiliu įpjaukite nugarėlę. Sudėkite žuvis į aliejumi išteptą kepimo skardą, apibarstykite druska ir pipirais, kepkite 20 – 30 min.

2. Po 10 min. įpilkite į skardą baltojo vyno.

3. Kuskusą suberkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu (kad apsemtų kruopas), uždenkite dubenį lėkšte ir palikite pastovėti 10 min. Per tą laiką pagaminkite užpilą iš alyvuogių aliejaus, smulkintų svogūnų laiškų, citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, apliekite kruopas, įdėkite abrikosų gabalėlius ir išmaišykite.

4. Patiekite žuvį su kuskusu, aplieję po kepimo likusiu skysčiu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)