4 porcijos
Produktai:
500 g sterko, tilapijos, kuprės ar kitokios žuvies filė,
1 kiaušinis,
džiūvėsėlių,
aliejaus,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.
Padažui:
7 šaukštai majonezo,
100 g raugintų ar marinuotų agurkų,
2 česnako skiltelės,
žalumynų.
Kaip gaminti:
1. Žuvį supjaustykite gabalėliais. Kiaušinį išplakite su druska ir pipirais. Žuvies gabalėlius pamirkykite į išplaktą kiaušinį, paskui apvoliokite džiūvėsėliuose. Iškepkite aliejuje (po 5 – 7 min. iš abiejų pusių).
2. Agurkus ir žalumynus padažui smulkiai supjaustykite. Kartu su išspaustu česnaku suberkite į majonezą, išmaišykite.
3. Žuvį sudėkite į lėkštę. Padažą užpilkite ant viršaus arba patiekite atskirai indelyje.
Skanaus!