6 – 8 porcijos / 80 min. / 380 kcal

Reikės:

4 žuvies filė gabaliukų su oda;
Pankolio lapų;
1 citrinos;
1 kg bulvių;
1 kiaušinio;
1 ryšulėlio petražolių;
3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
100 ml baltojo vyno;
Druskos;
Maltų juodųjų pipirų;
Žalumynų papuošimui;
Augalinio aliejaus kepimui.

Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite ketvirtadaliais ir išvirkite. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, smulkintomis petražolėmis.

Iš citrinos išspauskite sultis, o žievelę sutarkuokite smulkia trintuve. Pankolio lapus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su tarkuota citrinos žievele.

Žuvies filė iš odos pusės padarykite skersus įpjovimus maždaug 1 cm gylio. Apibarstykite žuvį druska ir pipirais, o įpjovimus užpildykite citrinos žievelėmis ir pankoliais. Aptepkite žuvį alyvuogių aliejumi.

Sulenkite didelį folijos lakštą perpus. Išdėliokite ant jo bulves, tuomet dėkite žuvį. Folijos kraštus suimkite ir užvyniokite, palikdami nedidelę angą. Supilkite pro ją baltąjį vyną ir citrinų sultis. Foliją užlankstykite.

Kepkite 160 laipsnių karščio orkaitėje 15 min. Foliją atverkite prieš patiekiant žuvį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)