Nusipirkote šviežios žuvies, gaminote tiksliai pagal receptą, tad kodėl skonis toli gražu neprimena patiekalo, kurį prieš savaitę valgėte restorane?
© Shutterstock nuotr.

Jūsų dėmesiui – 5 galimos priežastys, kodėl žuvis neiškepė taip, kaip tikėjotės:

1. Kepate vos išėmę iš šaldytuvo.

Išimate žuvies filė iš šaldytuvo (ar dar blogiau – iš šaldiklio) ir dedate tiesiai į keptuvę. Kad žuvies gabalėliai iš išorės nebūtų perdžiuvę, o viduje šalti, išimkite žuvį iš šaldytuvo ir 15 min. palaikykite kambario temperatūroje, o tada kepkite, rašoma purewow.com.

2. Nepatikrinote, ar neliko kaulų.

Net jei prie žuvies parašyta „filė be kaulų“, tai nereiškia, kad negali būti likę kaulų. Perbraukite pirštais išilgai per filė, patikrinkite, ar neliko kaulų. O jei pajutote kaulelį, ištraukite pincetu.

3. Dedate žuvies gabalėlius į neįkaitusią keptuvę.

Suprantama, kad esate alkani, bet jei dėsite žuvies gabalėlius į dar šaltą, neįkaitusią keptuvę, jie netolygiai iškeps. Virėjai pataria: įpilkite į keptuvę aliejaus, įkaitinkite ant vidutinio kaitrumo liepsnos, sudėkite žuvies gabalėlius, pakepkite 3–5 min., tada apverskite ir pakepkite dar 3 min., na o paskui galite kepti tiek, kiek jums patinka.

4. Nenusausinate žuvies.

Gali atrodyti, kad nereikia nusausinti žuvies, jei norisi, kad ji būtų sultinga. Bet iš tiesų visada prieš kepimą nusausinkite žuvį popieriniu rankšluosčiu.

5. Kepate ant nešvarių grotelių ar nešvarioje kepimo skardoje.

Kad ir kaip esate užsiėmusi, jei iškepę mėsainius ir daržoves iš karto sudėsite kepti lašišą, skani žuvis pasidarys lipni, sutrupės. Nuvalykite groteles, apipurkškite aliejumi prieš kepdami žuvį, o jos gabalėlius verskite ant kito šono mentele (ne pirštais).

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Puotos Daktarų irštvoje: sumušta Džordana, Valinsko šou ir šūviai vietoj fejerverkų (10)

Alkoholiu ir maistu nukrauti stalai, garsiausi Lietuvos nusikaltėliai, pusnuogės moterys, žymiausi...

Vietnamas žinomą palangiškį žavėjo ne tik švyturiais: labiausiai nustebino, kaip ten dirba moterys (45)

Prieš porą savaičių iš Vietnamo grįžęs palangiškis Aidas Jurkštas susižavėjęs pasakojo...

Lietuvoje nauja technologija – mobilios paukštidės (14)

Vienoje iš labiausiai Lietuvoje paplitusių žemės ūkio šakų bręsta permainos. Ilgą laiką...

Garsenybės tiesiog apsėstos šios dietos: kodėl neturėtumėte sekti jų pavyzdžiu? (3)

Pastaruoju metu ne viena garsenybė ėmė laikytis vadinamosios ketoninės dietos , kurios pagrindą...

Žalgiriečių prognozė: dauguma pergalę skiria „Real“, Jasikevičius pranašauja „Liverpool“ triumfą (34)

Šeštadienį vakare vyksiančiam Čempionų lygos finalui neabejingi ir Kauno „Žalgirio“...

Persikraustė į kaimą ir pradėjo siūti batus: anksčiau sau leisti tokią avalynę galėjo tik patys turtingiausi (6)

Su Dalia Grigoniene susitikome jos namuose, Kernavėje . Pašnekovės gyvenamąją vietą rasti...

Po dešimties metų grįžo į Lietuvą: kaip gali pakeisti pasaulį, jeigu jo dar nematei? (30)

Daugiau kaip dešimt metų Ada Jonušė gyveno ir dirbo užsienyje: Vokietijoje, Belgijoje,...

Buvęs sostinės vicemeras Romas Adomavičius vedė 30 metų jaunesnę mylimąją (416)

Buvęs sostinės vicemeras, 64-ių Romas Adomavičius šeštadienio popietę Vilniaus santuokų...

Avarija Vilijampolėje: po susidūrimo ant stogo vertėsi automobilis (6)

Šeštadienį Kaune, Vilijampolėje , vienas automobilių po susidūrimo vertėsi ant stogo. Vienam...

Sporto aistruolis pasakė, ko trūksta Lietuvos nacionalinėms rinktinėms (1)

Manau, niekas nepaneigs, kad norint būti aukščiausio lygio sportininku tam reikia ypač daug...