Jūsų dėmesiui – 5 galimos priežastys, kodėl žuvis neiškepė taip, kaip tikėjotės:

1. Kepate vos išėmę iš šaldytuvo.

Išimate žuvies filė iš šaldytuvo (ar dar blogiau – iš šaldiklio) ir dedate tiesiai į keptuvę. Kad žuvies gabalėliai iš išorės nebūtų perdžiuvę, o viduje šalti, išimkite žuvį iš šaldytuvo ir 15 min. palaikykite kambario temperatūroje, o tada kepkite, rašoma purewow.com.

2. Nepatikrinote, ar neliko kaulų.

Net jei prie žuvies parašyta „filė be kaulų“, tai nereiškia, kad negali būti likę kaulų. Perbraukite pirštais išilgai per filė, patikrinkite, ar neliko kaulų. O jei pajutote kaulelį, ištraukite pincetu.

3. Dedate žuvies gabalėlius į neįkaitusią keptuvę.

Suprantama, kad esate alkani, bet jei dėsite žuvies gabalėlius į dar šaltą, neįkaitusią keptuvę, jie netolygiai iškeps. Virėjai pataria: įpilkite į keptuvę aliejaus, įkaitinkite ant vidutinio kaitrumo liepsnos, sudėkite žuvies gabalėlius, pakepkite 3–5 min., tada apverskite ir pakepkite dar 3 min., na o paskui galite kepti tiek, kiek jums patinka.

4. Nenusausinate žuvies.

Gali atrodyti, kad nereikia nusausinti žuvies, jei norisi, kad ji būtų sultinga. Bet iš tiesų visada prieš kepimą nusausinkite žuvį popieriniu rankšluosčiu.

5. Kepate ant nešvarių grotelių ar nešvarioje kepimo skardoje.

Kad ir kaip esate užsiėmusi, jei iškepę mėsainius ir daržoves iš karto sudėsite kepti lašišą, skani žuvis pasidarys lipni, sutrupės. Nuvalykite groteles, apipurkškite aliejumi prieš kepdami žuvį, o jos gabalėlius verskite ant kito šono mentele (ne pirštais).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)