Produktai:

500 g oto arba sterko,
500 g riebios žuvies – lašišos, kuprės arba upėtakio (be kaulų ir be odos),
200 ml 33 proc. riebumo grietinėlės.

Produktai piurė:

200 g saliero šaknų,
100 ml grietinėlės,
druskos, pipirų.

Kaip gaminti kotletus:

Lašišą supjaustykite kubeliais. Iš oto išimkite kaulus, nulupkite odelę, du kartus sumalkite mėsmale. Sumaišykite lašišą su otu, supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų. Faršą gerai išminkykite, suformuokite rutuliukus, apvoliokite bulvių krakmole, kiek paspauskite, kad gautumėte apskritą kotletą.

Apkepkite kotletus aliejuje, paskui 10-čiai minučių pašaukite į 180 laipsnių orkaitę.

Patarimas: Jei kepsite kotletus iš šaldytos žuvies, būtinai iš pradžių ją atitirpinkite. Geriausia atitirpinti šaldytuve, paskui porai valandų padėti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų vandenį.

Nereikia stipriai keisti temperatūros iš šaldymo kameros iki +25, nes žuvis neteks skonio.

Kaip gaminti salierų piurė:

Saliero gumbus nuplaukite, nupjaustykite daigelius, užpilkite pienu arba vandeniu ir išvirkite, kad salierai tiesiog trupėtų paspausti. Dar karštus salierus sutrinkite trintuvu su šalta grietinėle. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų. Jei paskui dar pertrinsite per sietelį, piurė bus nepaprastai minkšta ir švelni.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)