Žuvies kotletai su originaliu garnyru.
© Shutterstock nuotr.

Produktai:

500 g oto arba sterko,
500 g riebios žuvies – lašišos, kuprės arba upėtakio (be kaulų ir be odos),
200 ml 33 proc. riebumo grietinėlės.

Produktai piurė:

200 g saliero šaknų,
100 ml grietinėlės,
druskos, pipirų.

Kaip gaminti kotletus:

Lašišą supjaustykite kubeliais. Iš oto išimkite kaulus, nulupkite odelę, du kartus sumalkite mėsmale. Sumaišykite lašišą su otu, supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų. Faršą gerai išminkykite, suformuokite rutuliukus, apvoliokite bulvių krakmole, kiek paspauskite, kad gautumėte apskritą kotletą.

Apkepkite kotletus aliejuje, paskui 10-čiai minučių pašaukite į 180 laipsnių orkaitę.

Patarimas: Jei kepsite kotletus iš šaldytos žuvies, būtinai iš pradžių ją atitirpinkite. Geriausia atitirpinti šaldytuve, paskui porai valandų padėti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų vandenį.

Nereikia stipriai keisti temperatūros iš šaldymo kameros iki +25, nes žuvis neteks skonio.

Kaip gaminti salierų piurė:

Saliero gumbus nuplaukite, nupjaustykite daigelius, užpilkite pienu arba vandeniu ir išvirkite, kad salierai tiesiog trupėtų paspausti. Dar karštus salierus sutrinkite trintuvu su šalta grietinėle. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų. Jei paskui dar pertrinsite per sietelį, piurė bus nepaprastai minkšta ir švelni.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Šiurpi vienos šeimos istorija: išžudė šeimą ir apsigyveno su seserimi (114)

Stropus ir gabus abiturientas iš darbščios ūkininkų šeimos, tačiau kartu – ir negailestingas,...

16 metų tikro košmaro: ryte kūnai būdavo ištempiami lauk (80)

Po metų, kai jos tėvas su dviem jo broliais buvo rasti nušauti, sovietų valdžia atėjo Jevgenijos...

Dar 12 nacionalinės „Eurovizijos“ dalyvių rungėsi dėl jūsų simpatijų: pusei jau užtrenktos durys (106)

Pirmasis eurovizinių atrankų etapas jau praeityje – iš pusšimčio dalyvių liko vos 24....

Klaipėdoje minios žmonių susirinko į miesto aikštes ir skverus (55)

Pagrindinis šalies uostamiestis šeštadienį ūžia. Čia tęsiasi ketvirtasis „ Šviesų...

Amžinos vasaros kurortas vilioja atostogomis ant Raudonosios jūros kranto (23)

Eilate, Izraelio pietiniame kurorte prie Raudonosios jūros, jau turbūt yra pabuvoję nemaža dalis...

Atidžiai peržvelgusi vaikų vadovėlius tiesiog nustėro: tai – realus atvejis (665)

Viešai pristatyta nepanorusi būti filologė, humanitarinių mokslų daktarė, šiuo metu auginanti...

Deivydas Praspaliauskas atskleidė tobulos sriubos virimo būdą (73)

DELFI Maistas svečiavosi pas šefą Deivydą Praspaliauską restorane „Amandus“, kur virtuvės...

Lėktuvuose tarp keleivių sėdintys pilotai įsidėmi tai, ko mes nė nepastebime (32)

Keliones lėktuvu daugelis sieja su puikia proga netrikdomai pasnausti, padirbėti, paskaityti knygą...

Įsirenginėjantiems būstą – būtiniausių pirkinių sąrašas (3)

Apstatyti tuščią butą gali būti sunki užduotis, ypač jei keliatės į nuosavą būstą pirmą...

Užtvindytame Meksikos urve rasti kaulai keičia tai, ką žinojome apie žmonijos istoriją (19)

Atokiose Meksikos džiunglėse esančio užtvindyto urvo gelmėse archeologai aptiko netikėtą...