aA
Pagaliau atšilo oras ir galime mėgautis grilyje iškeptais gardumynais. Šiandieną siūlome plekšnės ir cukinijų šašlykus - gardu ir neįprasta.
Žuvies šašlykai
© Corbis/Scanpix
Gaminimo laikas: 25 min.
Marinavimo laikas: 2 val.
1 porcijoje: apie 480 kcal

4 nedideli plekšnės filė gabalėliai,
šaukštas alyvų aliejaus,
skiltelė grūsto česnako,
2 šaukšteliai citrinų sulčių,
žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės,
žiupsnelis druskos,
pipirų,
tabasko padažo,
nedidelė cukinija,
pusė žalios saldžiosios paprikos,
citrinos griežinėlių ir šviežių petražolių papuošti.

1. Kiekvieną plekšnės filė gabalėlį susukame ir susmeigiame mediniu smeigtuku.

2. Žuvies suktinukus sudedame į negilią lėkštę. Sumaišome aliejų, tabasko padažą citrinų sultis, tarkuotą žievelę, česnaką, druską ir pipirus. Šį padažą šaukštu užpilame ant žuvies suktinukų, uždengiame ir 2 valandas laikome vėsiai.

3. Cukiniją supjaustome 5 cm dydžio gabalėliais.

4. Papriką išvalome ir supjaustome 2,5 cm dydžio gabalėliais.

5. Iš žuvies suktinukų ištraukiame medinius smeigtukus. Suktinukus atsargiai smeigiame ant iešmo, įterpdami cukinijos ir žaliosios paprikos gabalėlius.

6. Vėrinuką apšlakstome trupučiu citrinos sulčių ir aliejaus marinato.

7. Ant iešmo susmeigtą vėrinuką kepame ant grotelių apie 8 minutes. Porą kartų atsargiai apverčiame ir, jei reikia, apšlakstome likusiu marinatu. Papuošiame citrinos griežinėliais, susmulkintomis petražolėmis ir tiekiame.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (349)

Atskridus į Kijevą įtarti tai, kad šalis kariauja, galima dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (36)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (57)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (7)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Sostinėje „eTransport“ automobilis aplamdė stovinčias mašinas ir apvirto (11)

Vėlų penktadienio vakarą, apie 23 val., Vilniuje, Mindaugo g. apvirto pavėžėjimo įmonės „...

Keli faktai apie Marko Zuckerbergo santuoką ją paverčia išties keista: nuo neįprasto susitarimo iki dramos vestuvių dieną (1)


 „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas ir Priscilla Chan neabejotinai yra įtakingos...

Sunkiai suvokiamas atvejis: penkiametė tapo mama (78)

1939 metais Liną Mediną motina nuvežė į Peru esančio Pisko miesto ligoninę. Iš atokiame...

Apmaudus vakaras Kaune: pratęsimą išplėšęs „Žalgiris“ jame nesulaikė Pangoso ir krito prieš „Barcą“ (603)

Penktadienio vakarą kovos lauke Nemuno saloje susigrūmė dvi šlovingą istoriją turinčios...

Visi rodikliai – į vieną pusę: kodėl moterys Lietuvoje nebenori gimdyti (610)

Visame Vakarų pasaulyje moterys ryžtasi gimdyti vis vėliau. Ne išimtis ir Lietuva . Pernai...

Unikauskas rekomenduoja: valgykite šią košę kasdien – kilogramai tirps, sveikata gerės (146)

Ir žmonės, sergantys virškinimo trakto ligomis, ir moterys, norinčios numesti svorio, ir kareiviai...