7 porcijos

Produktai:

400 g kiaulienos,
2 stiklinės žirnių,
4 šaukštai manų kruopų,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai džiūvėsėlių,
2 svogūnai,
aliejaus ar sviesto kepimui, druskos,
pipirų, baltųjų maltų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Žirnius 5 – 7 val. pamerkite, paskui perplaukite ir apie 40 min. virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Paskui vandenį nupilkite, žirnius pertrinkite per sietelį. Pusę stiklinės žirnių palikite nesutrintų.

2. Užvirinkite dvi stiklines vandens, suberkite manų kruopas ir 10 min. pamaišydami pavirkite. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, apkepkite aliejuje. Sumaišykite manų kruopas su trintais žirniais ir sudėkite į masę pusę pakeptų svogūnų. Į šią masę įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.

3. Kiaulieną sumalkite, sumaišykite su netrintais žirniais ir likusiais keptais svogūnais, įberkite druskos, pipirų. Iš žirnių ir manų kruopų masės suformuokite blynelius, ant jų uždėkite kiaulienos faršo. Suformuokite blynus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite, kol paskrus. Paskui pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite, kol iškeps.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)