Reikės:

1 kalafioras
1 svogūnas
7 kiaušiniai
1 stiklinė avižinių miltų
50 g virto kumpio
100 g liesos mocarelos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštas sėklų mišinio
druskos
pipirų

Kalafiorą išvirkite pasūdytame vandenyje. Padalinkite žiedeliais ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite supjaustytus svogūnus. Kai suminkštės, nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Svogūną sutrinkite elektriniu smulkintuvu ir įmaišykite į paruoštą kalafiorų kremą (masę).

Dubenyje suplakite kiaušinius, suberkite avižinius miltus, kepimo miltelius ir druskos (1 šaukštelį) ir daug pipirų. Viską gerai išsukite ir tik tada atsargiai įmaišykite kalafiorus. Supjaustykite virtą kumpį griežinėliais ir įdėkite į paruoštą masę, o ant pyrago viršaus išdėliokite mocarelą bei likusį kumpį, apibarstykite sėklų mišiniu. Standartinę kepimo formą su nusegamais kraštais išklokite kepamu popieriumi.

Kepkite 45 min., kol gražiai paruduos. Išėmę iš orkaitės palaukite apie 20 minučių ir tik tada pjaustykite. Patiekite su žaliomis gaiviomis salotomis.

Skanaus!
Žiedinių kopūstų pyragas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)