aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausių rudens pyragų receptai“. Dėkojame Justynai V. ir laukiame jūsų mėgstamiausių skanėstų receptų.
Žiedinių kopūstų pyragas
© Recepto autorės nuotr.

Reikės:

1 kalafioras
1 svogūnas
7 kiaušiniai
1 stiklinė avižinių miltų
50 g virto kumpio
100 g liesos mocarelos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštas sėklų mišinio
druskos
pipirų

Kalafiorą išvirkite pasūdytame vandenyje. Padalinkite žiedeliais ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite supjaustytus svogūnus. Kai suminkštės, nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Svogūną sutrinkite elektriniu smulkintuvu ir įmaišykite į paruoštą kalafiorų kremą (masę).

Dubenyje suplakite kiaušinius, suberkite avižinius miltus, kepimo miltelius ir druskos (1 šaukštelį) ir daug pipirų. Viską gerai išsukite ir tik tada atsargiai įmaišykite kalafiorus. Supjaustykite virtą kumpį griežinėliais ir įdėkite į paruoštą masę, o ant pyrago viršaus išdėliokite mocarelą bei likusį kumpį, apibarstykite sėklų mišiniu. Standartinę kepimo formą su nusegamais kraštais išklokite kepamu popieriumi.

Kepkite 45 min., kol gražiai paruduos. Išėmę iš orkaitės palaukite apie 20 minučių ir tik tada pjaustykite. Patiekite su žaliomis gaiviomis salotomis.

Skanaus!

Žiedinių kopūstų pyragas
Žiedinių kopūstų pyragas
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Juozas Ruolia: kodėl patys medikai gydant vėžį taiko vandenilio peroksido efektą, bet ligoniams jo vartoti nerekomenduoja (63)

Interneto platybėse netrūksta stebuklingų receptų, neva gydančių vėžį. Žmonės geria ir...

Tik dabar lentelę nagrinėsiantis Jasikevičius: variantų buvo tiek, kad galva svaigo (4)

Eurolyga šį pavasarį teoriškai dar gali grįžti į „Žalgirio“ areną, bet jei tai buvo...

Gyvai / Euro 2020 atrankos startas ir Urbono krikštas: Liuksemburgas – Lietuva 1:1 (78)

Lietuvos futbolo rinktinė startuoja 2020 metų Europos futbolo čempionato atrankoje ir B grupėje...

Trakų „Trasalis“ ir vėl parduodamas: prašo triskart mažiau, nei pirmą kartą (50)

Trakuose įsikūrusio viešbučio ir pramogų bei vandens relaksacijos centro „ Trasalis “...

Lionel Laurent. Milijardierius įsigyja bilietą į Paryžiaus elitą (1)

Mes gyvename auksiniame sutelktos valdžios, pinigų bei įtakos pasaulyje, ir nieko nėra geresnio,...

Sinoptikė: dviženkliu pliusu džiaugsimės neilgai – atkeliaus sniegas ir lietus (31)

Penktadienis Vilniuje – graži, saulėta ir gana šilta diena, tačiau koks laukia savaitgalis? Apie...

Vaizdo įraše – įspūdingas 332 metrų ilgio lėktuvnešio manevras (123)

„Nimitz“ klasės lėktuvnešis yra 332,8 metrų ilgio laivas, kuriame tarnauja daugiau nei 6...

Karbauskis: aš Landsbergio nesuprantu – niekada su juo nesipykau (461)

„Sveikinu, – taip į opozicinių Seimo frakcijų susitarimą reagavo Lietuvos valstiečių ir...

Mokslininkas iškėlė netikėtą idėją dėl nežemiškos civilizacijos kosminių laivų (37)

Norėdami aptikti svetimas civilizacijas, astronomai turi mąstyti originaliai ir daryti tam tikras...