400 g miltų,
1 pakelis sausų mielių,
125 ml pieno,
100 g sviesto,
4 kiaušiniai,
3 nedidelės morkos,
1 maža žiedinio kopūsto galva (apie 500 g),
po 1 žalios ir geltonos saldžiosios paprikos ankštį,
80 g kedro riešutėlių (nebūtinai),
150 g grietinės,
125 ml grietinėlės,
100 tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
2. Morkas supjaustyti šiaudeliais. Kopūstą išskirstyti žiedynais ir virti 5 min. pasūdytame vandenyje. Išgriebti ir suberti morkų šiaudelius. Virti 3-4 min. Išgriebti kiaurasamčiu ir nuvarvinti.
3. Pipirus supjaustyti šiaudeliais. Kedro riešutėlius pakepinti.
4. Tešlą iškočioti ir iškloti ja kepimo formą, išteptą riebalais arba išklotą kepimo popieriumi. Ant tešlos išdėlioti daržoves ir apibarstyti riešutėliais. Dubenyje sumaišyti grietinę, grietinėlę, 2 kiaušinius, tarkuotą sūrį ir apipilti šiuo mišiniu daržoves. Kepti 40 min 200° karštumo orkaitėje.
Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!