400 g miltų,

1 pakelis sausų mielių,

125 ml pieno,

100 g sviesto,

4 kiaušiniai,

3 nedidelės morkos,

1 maža žiedinio kopūsto galva (apie 500 g),

po 1 žalios ir geltonos saldžiosios paprikos ankštį,

80 g kedro riešutėlių (nebūtinai),

150 g grietinės,

125 ml grietinėlės,

100 tarkuoto fermentinio sūrio,

druskos ir pipirų pagal skonį.

Žiedinių kopūstų pyragas su paprika ir morkomis
1. Dubenyje sumaišyti miltus, mieles, druską, pieną, sviestą ir 2 kiaušinius. Suminkius tešlą palikti ją 30 min. šiltai.

2. Morkas supjaustyti šiaudeliais. Kopūstą išskirstyti žiedynais ir virti 5 min. pasūdytame vandenyje. Išgriebti ir suberti morkų šiaudelius. Virti 3-4 min. Išgriebti kiaurasamčiu ir nuvarvinti.

3. Pipirus supjaustyti šiaudeliais. Kedro riešutėlius pakepinti.

4. Tešlą iškočioti ir iškloti ja kepimo formą, išteptą riebalais arba išklotą kepimo popieriumi. Ant tešlos išdėlioti daržoves ir apibarstyti riešutėliais. Dubenyje sumaišyti grietinę, grietinėlę, 2 kiaušinius, tarkuotą sūrį ir apipilti šiuo mišiniu daržoves. Kepti 40 min 200° karštumo orkaitėje.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)