Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.
Uogų tortas
© Asmeninis albumas

Reikės:

Biskvitams:

120 g špinatų
1 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
3/4 stiklinės rapsų aliejaus
1 stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1 a. š. vanilės esencijos
2 v. š. citrinos sulčių
1/2 a. š. druskos

Pertepimui:

400 g mėlynių/braškių/aviečių
skardinės kondensuoto pieno (397 g)
250 ml plakamos grietinėlės
1 citrinos sulčių
3 v. š. želatinos miltelių
100 ml vandens

Glajui:

stiklinės mėlynių (šviežių arba šaldytų)/braškių/aviečių
1/2 stiklinės cukraus
1/2 citrinos sulčių
2 a. š. želatinos miltelių
2 v. š. vandens

Papuošimui:

saujos šviežių uogų

Gamybos eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 160 0C. Aliejumi ištepti 23 cm skersmens kepimo skardą.

Miltus išsijoti su kepimo milteliais ir druska.

Špinatus sudėjus į maisto smulkintuvą kartu su aliejumi citrinos sultimis sumalti iki visiškos tyrės.

Kitame inde plakti kiaušinius su cukrumi kol masė padvigubėja ir tampa balkšva. Į išplaktą kiaušinių masę supilti špinatų tyrę, nugesintą sodą ir viską gerai išmaišyti.

Į gautą masę įmaišyti išsijotus miltus. Gerai išmaišyti ir supilti į paruoštą skardą. Kepti apie 50 min, ar iškepė tikrinti mediniu smeigtuku.

Iškepusį biskvitą palikti skardoje visiškai atvėsti ir tuomet supjaustyti į tris dalis.

Pertepimui uogas, kondensuotą pieną ir citrinos sultis sumalti maisto smulkintuvu. Želatiną išbrinkinti vandenyje. Suplakti grietinėlę iki standžių putų. Išbrinkusią želatiną pašildyti, kad ištirptų ir supilti į uogų masę. Kai tik masė pradeda stingti įmaišyti išplaktą grietinėlę.

Torto surinkimas:

Vieną biskvito lakštą apjuosti kepimo formos kraštu, užtepti trečdalį kremo, dėti sekantį biskvito lakštą, tepti pusę likusio kremo, tuomet dėti paskutinįjį lakštą ir užtepti likusiu kremu. Padėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

Kol stingsta pasiruošti glajų. Želatiną išbrinkinti vandenyje. Maisto smulkintuvu sutrinti uogas iki visiškos tyrės, įdėti cukrų, citrinos sultis ir pakaitinti karščiui atspariame inde kol cukrus ištirps. Supilti želatiną ir maišyti kol ištirps. Užpilti ant sustingusio torto paviršiaus, papuošti šviežiom uogomis ar kaip tik širdis geidžia. Dėti atgal į šaldytuvą keliom valandom.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Linas Kojala. Nenurašykime Trumpo žodžių (70)

Vienas įdomiausių pirmadienio Donaldo Trumpo ir Vladimiro Putino susitikimo aspektų buvo...

Artėja rizikingiausias Ignalinos AE uždarymo etapas: nežino, ką ras atidarę reaktorius (10)

2023 metams suplanuotas Ignalinos atominės elektrinės reaktorių išmontavimas iššūkiu bus ne...

Įtemptame pokalbyje su amerikiečių žurnalistu – suirzęs Putinas atsisakė paimti dokumentą (2)

Po savo susitikimo su JAV prezidentu Donaldu Trumpu Helsinkyje ir po to surengtos bendros spaudos...

Naujausi reitingai parodė žmonių reakciją į reformas vidurvasarį (345)

Birželio pabaigoje Seime svarstant mokesčių ir pensijų reformas smuktelėjo jas parengusios...

Karių pasilinksminimas baigėsi mįslinga jauno vyro mirtimi (19)

Praėjusį savaitgalį sodyboje vykusios karių linksmybės baigėsi netikėta ir paslaptinga vieno...

Europa nesiveržia didinti gynybos finansavimo, nes turi buferį – Baltijos šalis? (172)

Baltijos šalims ir Lenkijai esant NATO , Vakarų šalyse mes esame traktuojami kaip buferis, kur...

Avarija Vilniuje: susidūrė 4 transporto priemonės, formuojasi spūstys (19)

Antradienį Vilniuje, Geležinio Vilko g., susidūrė 4 transporto priemonės. Pirminiais duomenimis,...

Gyvai / Sprendžia, kiek Pijus padėjo „valstiečiams“ ateiti į valdžią nuolat pildoma (108)

Vyriausioji rinkimų komisija ( VRK ) antradienio rytą ėmėsi iš esmės nagrinėti darbo grupės...

Ieva Narkutė: hormonai po gimdymo didžiausią įtaką padarė mano vyro gyvenimui, o ne kūrybai (9)

Dainininkė ir dainų autorė Ieva Narkutė -Šeduikienė (31) šiandien drąsiai į savo gyvenimo...

Bezosas – turtingiausias žmogus šiuolaikinėje istorijoje

Elektroninės prekybos milžinės „ Amazon .com“ įkūrėjas ir vadovas Jeffas Bezosas vėl...