Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.
Uogų tortas
© Asmeninis albumas

Reikės:

Biskvitams:

120 g špinatų
1 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
3/4 stiklinės rapsų aliejaus
1 stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
1 a. š. vanilės esencijos
2 v. š. citrinos sulčių
1/2 a. š. druskos

Pertepimui:

400 g mėlynių/braškių/aviečių
skardinės kondensuoto pieno (397 g)
250 ml plakamos grietinėlės
1 citrinos sulčių
3 v. š. želatinos miltelių
100 ml vandens

Glajui:

stiklinės mėlynių (šviežių arba šaldytų)/braškių/aviečių
1/2 stiklinės cukraus
1/2 citrinos sulčių
2 a. š. želatinos miltelių
2 v. š. vandens

Papuošimui:

saujos šviežių uogų

Gamybos eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 160 0C. Aliejumi ištepti 23 cm skersmens kepimo skardą.

Miltus išsijoti su kepimo milteliais ir druska.

Špinatus sudėjus į maisto smulkintuvą kartu su aliejumi citrinos sultimis sumalti iki visiškos tyrės.

Kitame inde plakti kiaušinius su cukrumi kol masė padvigubėja ir tampa balkšva. Į išplaktą kiaušinių masę supilti špinatų tyrę, nugesintą sodą ir viską gerai išmaišyti.

Į gautą masę įmaišyti išsijotus miltus. Gerai išmaišyti ir supilti į paruoštą skardą. Kepti apie 50 min, ar iškepė tikrinti mediniu smeigtuku.

Iškepusį biskvitą palikti skardoje visiškai atvėsti ir tuomet supjaustyti į tris dalis.

Pertepimui uogas, kondensuotą pieną ir citrinos sultis sumalti maisto smulkintuvu. Želatiną išbrinkinti vandenyje. Suplakti grietinėlę iki standžių putų. Išbrinkusią želatiną pašildyti, kad ištirptų ir supilti į uogų masę. Kai tik masė pradeda stingti įmaišyti išplaktą grietinėlę.

Torto surinkimas:

Vieną biskvito lakštą apjuosti kepimo formos kraštu, užtepti trečdalį kremo, dėti sekantį biskvito lakštą, tepti pusę likusio kremo, tuomet dėti paskutinįjį lakštą ir užtepti likusiu kremu. Padėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

Kol stingsta pasiruošti glajų. Želatiną išbrinkinti vandenyje. Maisto smulkintuvu sutrinti uogas iki visiškos tyrės, įdėti cukrų, citrinos sultis ir pakaitinti karščiui atspariame inde kol cukrus ištirps. Supilti želatiną ir maišyti kol ištirps. Užpilti ant sustingusio torto paviršiaus, papuošti šviežiom uogomis ar kaip tik širdis geidžia. Dėti atgal į šaldytuvą keliom valandom.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Nemaloni staigmena emigrantams Jungtinėje Karalystėje: per vieną dieną gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis (37)

Pastaruoju metu vis dažniau nuskamba istorijos apie iš Jungtinės Karalystės (JK) deportuojamus...

Už lietuvio kariškio ištekėjusiai etiopei dėl savo laimės teko pakovoti: turi patarimų ir lietuviams (123)

Daugiau nei prieš dešimtmetį iš Etiopijos atvykusi Eskedar Maštavičienė prisimena nelengvą...

Lietuvoje pagimdė rekordiškai jauna mergaitė (619)

Šiais metais sausio mėnesį Lietuvoje naujagimio susilaukė vos 12 metų sulaukusi mergaitė. Tai...

Tikroji išdykėlė kratosi senojo pseudonimo ir išgyvena aukso amžių ne tik scenoje, bet ir asmeniniame gyvenime (43)

Nors pastaruoju metu Aušrinę Gerikienę televizijos ekranuose ar naujienų portaluose matome...

Bus dar šalčiau: temperatūra kris iki 26 laipsnių ir pūs negailestingi vėjai (62)

Ateinančios savaitės pirmoje pusėje sulauksime dar didesnio atšalimo – temperatūra naktį gali...

Bumblauskas: nuo to, kaip mokykloje dėstoma istorija, vaikams bloga (42)

Galiu įsivaizduoti, kad nuo tokios istorijos, kokia dėstoma mokykloje, vaikus gali ir supykinti, LRT...

Adomaitis paskelbė dvyliktuką rungtynėms su Kosovu, už brūkšnio – du veteranai rinktinė turi naują kapitoną (28)

Artėjant ketvirtosioms FIBA pasaulio čempionato atrankos rungtynėms Lietuvos krepšinio rinktinės...

Ape kino pasaulio užkulisius prabilusi Beata Tiškevič: bjauriai elgtis negali, nes rytoj bus kita (11)

Vilniaus knygų mugės metu savo pirmąją knygą ir autobiografiją „Vyvenimas“ pristatanti...

Užkalnis virš pakelės prekybcentrio: pagaliau tobulas Kaukazas (155)

Aš gyvenime nebūčiau pagalvojęs ieškoti restorano tokioje Vilniaus vietoje. Ne tik virš...

Ukrainos kario žmona: Amerikos gydytojai netikėjo, kad gali pagyti tokius siaubingus sužeidimus patyręs žmogus (81)

Leidykla „Tyto alba“ pristato naują Aušros Mažonės knygą „Nežinios fronto linijos“,...