© Shutterstock nuotr.

12 porcijų Jums reikės:

Pagrindui:

· 200 gramų vaflių su riešutų skonio įdaru
· 100 gramų sviesto
· 1 arbatinio šaukštelio aliejaus

Kremui ir papuošimui:

· 100 gramų vaflių su riešutų skonio įdaru
· 500 gramų vyšnių uogienės
· 200 millitrų vyšnių sulčių
· 400 mililitrų vyšnių skonio jogurto
· 650 mililitrų 33 proc. riebumo grietinėlės
· 20 gramų želatinos
· Šviežių arba šaldytų vyšnių papuošimui

Gaminimas

1) Želatiną išbrinkinkite vyšnių sultyse. Vyšnių uogienę perkoškite per sietelį.

2) Pasigaminkite torto pagrindą. Vaflius sutrinkite iki vidutinio dydžio trupinių, juos sumaišykite su tirpintu sviestu.

3) Tortui skirtą formą išklokite kepimo popieriumi, kraštus patepkite aliejumi. Į formą sudėkite vaflių masę, tolygiai paskirstykite ir gerai prispauskite.

4) Sultyse išbrinkusią želatiną ištirpinkite indą įstačiusios į šilto vandens vonelę, leiskite želatinai atvėsti ir gerai išmaišykite su vyšnių jogurtu.

5) Grietinėlę išplakite iki purios masės ir sumaišykite su vyšnių jogurtu.

6) 100 gramų vaflių stambiai supjaustykite. Kai jogurto kremas pradės stingti, trečdalį jo supilkite ant vaflinio pagrindo ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus sudėkite trečdalį smulkintų vaflių ir pusę vyšnių iš uogienės.

Ant viršaus keliauja pusė likusio jogurto kremo, ant jo – likusios vyšnios iš uogienės ir likę smulkinti vafliai. Ant paties torto viršaus keliauja likęs kremas, galima tortą dar papuošti šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis.

Tortą šaldytuve palikite 1,5 valandos. Prieš patiekdamos svečiams, tortą išimkite iš formos ir supjaustykite gabalėliais.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Teks prisitaikyti prie naujo klimato: nei vasaros, nei žiemos nebebus tokios, kaip anksčiau (16)

Ekstremalūs orų pokyčiai, kai vienus kraštus skandina potvyniai, o kitus kepina nebūdingas...

Andrius Tapinas. Dienos, kai valstiečiams eina (282)

Kolega Rimvydas Valatka įdomiai rašo apie paskutinius neribotos valstiečių arogancijos metus.

Kraupūs vaizdai iš Lietuvos fermų: štai kokį pragarą turi iškęsti bejėgiai žvėreliai (155)

DELFI pasiekė šokiruojanti filmuota medžiaga iš Lietuvoje esančių kailinių žvėrelių ūkių....

Pavojus dėl tymų grėsmingai auga: susirgo rekordiškai daug europiečių (11)

Pasaulio sveikatos organizacijos ( PSO ) duomenimis, per pirmą šių metų pusmetį Europoje tymais...

Afganistano sostinė atakuota raketomis, vyksta susirėmimai atnaujinta 10:58 (55)

Šalia Afganistano sostinės diplomatinio rajono antradienį anksti ryte nukrito mažiausiai...

Autentiška sodyba atveria duris Molėtų rajone: siūlys praustis kamine (1)

Verslininkas Kazimieras Jakutis užsimojo naujiems tikslams: jam priklausančią autentišką, kone...

Japonų menininkas internetą užkariavo iliustracijomis, kasdienes situacijas pripildančiomis humoru

Japonų menininkas, žinomas Keigo vardu, sužavėjo internetą paprastais, tačiau mielais ir...

Pasibaisėjo komentarais dėl nunuodyto šuns: ar jūs tikrai pateisinate nusikaltėlius? (29)

Po paskutinės paviešintos istorijos , kai buvo nunuodytas pasaulyje gerai žinomas šuo,...

Palangoje žuvimi prekiaujanti vieniša Petro Gražulio dukros mama džiaugiasi pelninga vasara: geriausi pirkėjai – rusai (57)

Palangos verslininkai džiaugiasi – pagaliau po daugelio metų vasara karšta ir labai pelninga....

Javapjūtė: ūkininkai pjauna ne tik javus, bet ir elektros stulpus (7)

Šiemet nuo metų pradžios užfiksuoti 53 įvykiai, kai dėl žemės ūkio technikos kliudytų ar...