Šis patiekalas panašus į mūsiškus balandėlius, tik jo įdaras ir gaminimo būdas gerokai egzotiškesnis. Į vidų dedame lašišą su daržovėmis, o „balandėlį“ troškiname vyne.
Kopūstai
© Corbis/Scanpix
Reikės:

4 didelių kopūstų lapų,
4 gabaliukų lašišos filė be odos,
2 stiklinių baltojo vyno,
1 vidutinio dydžio morkos, supjaustytos šiaudeliais,
1 didelio poro (tik baltosios dalies), supjaustyto šiaudeliais,
1 supjaustytos šiaudeliais mažos cukinijos,
2 supjaustytų slyvinių pomidorų be sėklų,
1/4 stiklinės sukapotų svogūnėlių,
2 šaukštų supjaustytų šviežių petražolių,
2 šaukštų aliejaus daržovėms apkepti,
1 šaukšto šviežio peletrūno,
balto medvilninio siūlo perrišimui,
1 citrinos, supjaustytos ketvirčiais.

Dideliame puode užvirinkite du ketvirčius vandens. 5 minutes blanširuokite kopūstų lapus, atvėsinkite.

Pabarstykite lašišą druska ir pipirais.

Dideliame dubenyje sumaišykite susmulkintas daržovės: morką, svogūnėlius, cukiniją, pomidorus, porą, petražoles, peletrūną. Pabarstykite druska ir pipirais ir lengvai pakepinkite įkaitintame aliejuje. Ant kiekvieno kopūstlapio padėkite po filė gabalėlį, šalia įdėkite po kelis šaukštus daržovių. Suvyniokite lapą, apriškite siūlu.

Dideliame puode užvirinkite vyną. Sudėkite į jį lašišą „krepšeliuose” ir troškinkite 10-15 minučių. Nuriškite siūlą ir patiekite su citrina.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Feisbuke plinta siūlymai, kaip užsidirbti iš „Maxima“ kortelės (24)

„Pinigai grįžta perkant“, – džiaugsmingai skelbia viena feisbuko grupė. Joje visi norintys...

Charkoviečiai pageidauja pasiskolinti mūsų prezidentę: jos reikia Ukrainai (329)

Prieš lankantis pusantro milijono gyventojų turinčiame, antrame pagal dydį Ukrainos mieste...

Skulptorius Vladas Kančauskas: naujas Druskininkų ženklas – mano darbo plagiatas (43)

Vos spėjo Druskininkų kurortas papuošti žiedinę sankryžą prie įvažiavimo iš Merkinės...

Trumpas po susitikimo su Putinu: aš manau, kad dabar mes einame teisingu keliu (1112)

Pirmadienį Helsinkyje susitiko JAV ir Rusijos vadovai. Tai buvo pirmasis dvišalis Donaldo...

Neringa Venckienė vėl sulaukė palaikymo: iš Lietuvos – laiškas JAV teismui (200)

Ketvirtadienį, liepos 12 d., Jungtinių Amerikos Valstijų teismas paskelbė, kad Neringos...

Lietuvos aukštuomenė parodė elegancijos ir gero skonio pavyzdį (89)

Tradiciškai liepos 14-ąją Turniškėse esančioje Prancūzijos rezidencijoje paminėta Bastilijos...

Gydytojai įspėja dėl naujos sparčiai lytiniu keliu plintančios ligos (65)

Gydytojai perspėja, kad kol kas mažai žinoma lytiniu keliu plintanti liga Mycoplasma genitalium...

Kodėl lietuviai mieliau renkasi lietuvišką prekę? (47)

Net 94 proc. Lietuvos vartotojų teigia teikiantys pirmenybę vietiniams produktams, didžiausias...

Neįtikėtina išgyvenimo istorija: prieš savaitę nuo 60 m. skardžio nulėkusi moteris rasta gyva išgyveno gerdama automobilio radiatoriaus vandenį (22)

Viena turistavusi pora rado dingusią moterį iš Oregono, kurios automobilis beveik prieš savaitę...

Maradona atskleidė savo planus Breste: statys gigantišką „Paukščių tako“ stadioną (3)

Girgždančiu ir kiek nuvargusiu balsu, ramiai rinkdamas žodžius futbolo legenda atskleidė...