aA
Velykų duona su kiaušiniais, naminis majonezas, lietuviški ir wasabi krienai, garstyčios bei kepsnys su daug šviežių daržovių. Tokį šventinį Velykų meniu rekomenduoja originaliais projektais garsėjantys bei geriausią pasaulyje kulinarinį žurnalą leidžiantys „Virtuvės mitų griovėjai“.
© VMG nuotr.

„Ruošiant Velykų stalą šeimai, draugams ir norint sukurti ypatingą atmosferą, svarbiausia atkreipti dėmesį į serviruotę ir dekorą – jame turėtų dominuoti žalumynai. Tai gali būti ir jau įprasti Velykų stalui daiginti kviečiai, ir prieskoniniai augalai – bazilikai, rozmarinas, taip pat švieži ridikėliai. Be to, patariu Velykoms gaminti tik porą-trejetą gardžių patiekalų – šventė turi teikti džiaugsmą, o ne varginti, ruošiant gausybę vaišių“, – sako „Virtuvės mitų griovėjų“ komandos lyderis Alfas Ivanauskas ir rekomenduoja ant Velykų stalo būtinus margučius taip pat pateikti netradiciškai – ne krepšeliuose su šienu, kaip įprasta, o akvariumuose.

VMG pasiūlymas Velykoms: kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais
© VMG nuotr.

VMG pasiūlymas Velykoms: kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais

Ingredientai (4 porcijoms):

2 saujos mėgstamų salotų lapų
1 stiklinė išbrinkinto kuskuso
3 apelsinai
250 g mocarelos
2 skardinės konservuoto tuno savo sultyse
pusė raudonojo svogūno

Padažui:

8 šaukštai balzamiko acto
4 šaukštai klevų sirupo
8 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
pusės apelsino žievelės
druskos, juodųjų pipirų

1. Į pasirinktą indą suberiame kuskusą ir sumaišome su salotų lapais.

2. Apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliojame tarp salotų lapų.

3. Ant viršaus gabalėliais sudedame konservuotą tuną ir mocarelą.

4. Padažui skirtus ingredientus suplakame šluotele, įtarkuojame apelsino žievelę, pasūdome, įberiame pipirų. Padažu apšlakstome paruoštas lėkštėje salotas.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Papasakojo daugiau detalių, kaip iš kauniečių buvo paimti vaikai: specialistų ir tėvų versijos gerokai skiriasi pildoma (566)

Nors kauniečiai, iš kurių atimti du mažamečiai vaikai, jau džiaugiasi, kad atžalos šiandien...

Adomaitis – apie bemieges naujoko naktis: tai užtruko per ilgai ir vis dar tęsiasi (6)

Rytinėje Vilniaus „Ryto“ treniruotėje geros nuotaikos netrūko: po krepšiu pokštavo Eimantas...

Bioekonomika Lietuvai – tamsus miškas: išvežam, vietoj to, kad kurtume vertę (51)

Pažangios Vakarų šalys savo ateitį sieja su bioekonomika , o Lietuvoje daugybė žmonių šio...

Turkijos opozicinės partijos lyderis: rastos nužudyto žurnalisto Jamalo Khashoggi kūno dalys pildoma (84)

Nužudyto žurnalisto Jamalo Khashoggi kūno dalys buvo rastos įmestos į šulinį Saudo Arabijos...

Viceministrė apie vaikų atėmimo atvejį Kaune: atliekamas tyrimas, kad tokių klaidų nekartotume (117)

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Vilma Augienė, komentuodama didelio atgarsio sulaukusį...

Opozicija skalbia valdančiuosius: Karbauskis gūžčioja pečiais atmetė ir antrą rezoliuciją (162)

Opozicija neeiliniame posėdyje svarsto premjero Sauliaus Skvernelio elgesį, ištrinant Vyriausybės...

Unikali Lietuvos vieta, kurios turėtų pavydėti visa Europa (3)

Į Punios šilą nepateksite nei greitai, nei patogiai, tačiau kartą jame atsidūrę tikrai...

Juodojoje jūroje rastas seniausias pasaulyje laivas (6)

Archeologai tikina, kad 23 metrų laivas Juodosios jūros dugne išgulėjo daugiau kaip 2400 metų.

Langų gamybos milžinė atidarė gamyklą Marijampolėje: įdarbins 1000 darbuotojų (101)

Langų ir lauko durų gamybos įmonė „ Dovista “ antradienį oficialiai atidarė gamyklą...

Išskirtinis merginos pasirinkimas – savaitgaliais į kariuomenę (28)

Kol vieni šalį mylintys ir patriotiški jaunuoliai renkasi savanoriavimą kariuomenėje, Agnė...