2-4 porcijoms jums reikės:

· 2 vištienos krūtinėlių
· 1 baklažano
· 100-150 gramų mocarelos sūrio (šį galima pakeisti bet kokiu lengvai besilydančiu sūriu)
· Alyvuogių aliejaus
· Žalio baziliko
· Druskos
· Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pomidorų padažui reikės:

· 400-600 gramų pomidorų
· 1 svogūno
· 3-4 skiltelių česnako
· 1 arbatinio šaukštelio cukraus
· Druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimas

1) Baklažaną nuplaukite ir išilgai supjaustykite juostelėmis. Jas pabarstykite druska ir palikite 30 minučių pastovėti. Tuomet druską nuplaukite, juosteles nusausinkite.

2) Baklažanus galite paruošti trimis būdais. Pirmasis būdas: keptuvėje ištirpinkite truputį sviesto ir jame apkepkite baklažano juosteles. Apkeptas juosteles padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Antrasis būdas: baklažano juosteles aptepkite aliejumi ir apie 15 minučių kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Trečiasis būdas: baklažano juosteles aptepkite aliejumi ir kepkite ant kepamųjų grotelių.

3) Dabar pasigaminkite naminį pomidorų padažą. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite česnakų trintuve. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejaus, tuomet sudėkite smulkintą svogūną, truputį pasūdykite ir kepkite, kol suminkštės. Tuomet sudėkite česnaką ir kepkite dar maždaug minutę.

4) Dabar į keptuvę keliauja nulupti ir smulkiai supjaustyti pomidorai. Juos troškinti reikėtų dar apie minutę. Paskaninkite druska, cukrumi, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 15 minučių. Pasigamintą pomidorų padažą galite sutrinti trintuvu (tačiau tai nebūtina).

5) Vištienos krūtinėles nuplaukite, nusausinkite. Įtrinkite mėsą druska ir maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir apkepkite krūtinėles (kiekvieną pusę kepkite apie 5-7 minutes).

6) Sviestu ištepkite kepimui skirtą indą. Jo dugną išklokite baklažanų juostelėmis. Ant jų supilkite pusę naminio pomidorų padažo. Dabar atėjo metas paguldyti vištienos krūtinėles. Ant jų supilkite likusį pomidorų padažą. Ant viršaus sudėkite riekelėmis supjaustytą mocarelą arba tarkuotą sūrį.

7) Užkepėlę iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 15 minučių. Prie patiekdamos svečiams, patiekalą papuoškite žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją